Informaatikko on tiedonhaun ja tiedonhallinnan ammattilainen. Tehtäviin kuuluu vastata asiantuntijana organisaation henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien tarvitsemien tietojen hausta sekä tiedonhankinnan ja tietolähteiden käytön opastuksesta. Työssä tarvitaan mm. asiakaspalvelutaitoja, yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta ja yleissivistystä.

Informaatikko on tiedonhaun ja tiedonhallinnan ammattilainen, jonka asiakaslähtöiseen palvelutyöhön kuuluu tiedon hakua, hankintaa ja välitystä sekä tiedottamista.

Informaatikot työskentelevät kuntien kirjastoissa, tieteellisissä kirjastoissa, oppilaitoskirjastoissa sekä erilaisten organisaatioiden ja yritysten kirjastoissa sekä tietopalveluissa.

Informaatikko

Lue lisää ammatista Informaatikko

Työpaikkoina ovat kunnalliset ja tieteelliset kirjastot, julkishallinnon kirjastot sekä yritysten kirjastot ja tietopalvelupisteet.

 

Korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu informaatiotutkimuksen opinnot. Informaatiotutkimus voi olla joko pää- tai sivuaineena. Tutkinnon voi suorittaa Tampereen ja Oulun yliopistoissa sekä Åbo Akademissa.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK) kirjasto- ja tietopalvelun

Lue lisää ammatista Informaatikko
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Informaatikko tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 017 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 027 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 970 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Informaatikko

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 24% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 017 EUR
  • 3 952 EUR

Valtiosektorilla palkka on 22% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 027 EUR
  • 3 896 EUR
  • 2 970 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset