Kieltenopettajat opettavat vieraita kieliä eri kouluasteilla, esimerkiksi englantia tai saksaa. Oppituntien pitämisen lisäksi työhön kuuluu muun muassa opetuksen suunnittelua ja kokeiden korjaamista. Opettajalta vaaditaan opettamansa aineen hyvää hallintaa sekä pedagogisia taitoja ja vuorovaikutustaitoja.

Kieltenopettaja opettaa eri kouluasteilla yhtä tai useampaa vierasta kieltä, esimerkiksi englantia, saksaa, ranskaa, venäjää tai espanjaa.

Oppituntien pitäminen on vain yksi osa opettajan työtä. Muita tehtäviä ovat muun muassa opetuksen suunnittelu, kokeiden korjaaminen, oppilaiden tietojen ja taitojen arviointi ja arvosanoista päättäminen.

Opettajalle

Lue lisää ammatista Kieltenopettaja

Peruskoulut. Lukiot. Yleissivistävät oppilaitokset. Ammatilliset oppilaitokset. Ammattikorkeakoulut. Yliopistot. Yksityiset kielikoulut. Kurssien järjestäjät.

 

Yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto vieraisiin kieliin suuntautuen. Ylempi korkeakoulututkinto on filosofian maisteri. Tutkintoon tulee sisältyä opettajan pedagogiset opinnot.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen virkoihin on edellytyksenä yleensä lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, joka voidaan suorittaa yliopistossa ylemmän

Lue lisää ammatista Kieltenopettaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Kieltenopettaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 811 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Kieltenopettaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 811 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset