🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Kotitalouskoneasentaja

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Kotitalouskoneasentajat asentavat, huoltavat ja korjaavat kaikkia kodinkoneita, esimerkiksi pesukoneita, sähköliesiä ja alle 3 kg kylmälaitteita kuten jää- ja pakastekaappeja. Työ voi kohdistua myös suurtalouslaitteisiin. Työpaikat ovat enimmäkseen pienissä kodinkonehuoltoyrityksissä ja pieniä kylmälaitteita toimittavissa yrityksissä. Ammatissa tarvitaan

Lue lisää ammatista Kotitalouskoneasentaja

Kotitalouskoneasentajat asentavat, huoltavat ja korjaavat kaikkia kodinkoneita sekä myös suurtalouden laitteita. Työ voi suuntautumisesta riippuen kohdistua kodin tai suurtalouden pesukoneisiin, kuivauslaitteisiin, astianpesukoneisiin, lämpökojeisiin kuten sähköliesiin ja uuniin, pienkojeisiin tai kylmälaitteisiin.

Kylmälaitteista kotitalouskoneasentajat

Lue lisää ammatista Kotitalouskoneasentaja

Työpaikkoina ovat useimmiten pienet kodinkonehuoltoyritykset ja pieniä kylmälaitteita toimittavat yritykset. Alalla on myös muutamia keskisuuria yrityksiä.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa aikuiskoulutuksena suoritettava kotitalouskoneasentajan ammattitutkinto, joka sisältää ns. kylmäosat. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona, ja se pätevöittää alle 3 kiloa kylmäainetta sisältävien kylmälaitteiden asennus-, huolto- ja korjaustehtäviin.

Vain kylmälaitteisiin liittyviä töitä tekeville asentajille

Lue lisää ammatista Kotitalouskoneasentaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset