🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kuormaajien työnä on lentokoneiden matkatavaroiden ja rahdin kuormaus ja purku sekä matkatavaroiden lajittelu. Catering-kuormauksessa työ kohdistuu aterioihin ja juomiin. Kuormaajat työskentelevät lentopalveluyhtiöissä. Työ on fyysisesti raskasta, osittain koneellistettua ulkotyötä ja vaatii hyvää kuntoa.

Kuormaajan työnä lentoasemilla on kuormata ja purkaa lentokoneiden matkatavaroita, rahtia ja postia. Työssä on tärkeää, että lasti sijoitetaan tasapainoisesti ja oikein lentokoneeseen.

Tehtäviin kuuluu kuormien teko, kuljetus terminaalista ja lentokoneiden kuormaus sekä rahdin ja matkatavaran purku, kuljetus terminaaliin ja matkatavaroiden lajittelu.

Catering-

Lue lisää ammatista Kuormaaja

Kuormaajat työskentelevät lentopalveluyhtiöiden palveluksessa. Suomessa työnantaja on esimerkiksi Finavian tytäryhtiö Airpro. Työpaikkoja on myös lentocatering-palveluja tarjoavissa yrityksissä ja ulkomaisissa yrityksissä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon, jossa voi suuntautua lentoasemapalveluihin, jolloin tutkinto on lentoasemahuoltaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Myös kuormaustoimintaa harjoittavat yritykset antavat koulutusta tehtäviin.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset