Lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen suuntautunut lähihoitaja on lasten varhaiskasvatuksen ja hoidon ammattilainen. Työpaikkoina ovat muun muassa päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit, sairaaloiden lastenosastot ja synnyttäneiden vuodeosastot sekä lastensuojelulaitokset ja erilaiset hoitolaitokset. Vastuullinen työ lasten parissa edellyttää hoidon ja

Lue lisää ammatista Lastenhoitaja

Lastenhoitajan työpaikkoina ovat muun muassa päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit, sairaaloiden lastenosastot ja synnyttäneiden vuodeosastot sekä lastensuojelulaitokset ja erilaiset hoitolaitokset. 

Työssään lastenhoitajan on oltava aidosti kiinnostunut lapsista. Eläytymiskyky ja luovuus ovat etuja lastenhoitajan työssä. Lastenhoitajan työ vaatii myös

Lue lisää ammatista Lastenhoitaja

Lastenhoitajan työpaikka voi löytyä mm. päiväkodista, sairaaloiden erilaisilta lastenosastoilta, synnyttäneiden vuodeosastolta, lastensuojelulaitoksesta tai muusta hoitolaitoksesta.

Ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa soiaali- ja terveysalan perustutkinnon suuntautuen lasten ja nuorten kasvatukseen ja hoitoon. Tutkintonimike on lähihoitaja. Tutkinnon kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa järjestävät useat ammatilliset oppilaitokset ympäri Suomen.

Lue lisää ammatista Lastenhoitaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Lastenhoitaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 471 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 473 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 396 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Lastenhoitaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 471 EUR
  • 2 473 EUR
  • 2 396 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset