Lastentarhanopettaja työskentelee päiväkodeissa 1-6-vuotiaiden lasten hoito-, kasvatus- ja opetustehtävissä. Lastentarhanopettajan työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Työn tavoitteena on lasten kasvun ja kehityksen tukeminen. Ammatissa tarvitaan hoito-osaamista, pedagogista osaamista, vastuullisuutta sekä kykyä yhteistyöhön lasten ja heidän vanhempiensa

Lue lisää ammatista Lastentarhanopettaja

Lastentarhanopettaja työskentelee päiväkodissa, jossa työtehtäviin kuuluvat 1-6-vuotiaiden lasten hoito, kasvatus ja opetus. Työn tavoitteena on tukea ja ohjata lapsen kasvua ja kehitystä.

Työhön kuuluu ruokailun, ulkoilun, lepohetkien ja muiden säännöllisten toimien hoitamisen lisäksi musiikki-, liikunta- ja leikkitoiminnan ohjaamista, lukemista ja

Lue lisää ammatista Lastentarhanopettaja

Lastentarhanopettajista suurin osa työskentelee kunnallisissa tai yksityisissä päiväkodeissa. Työpaikkana voi olla myös kunnan sosiaalitoimisto (perhepäivähoidon ohjaaja) tai peruskoulu (esiopetuksen opettaja).

 

Lastentarhanopettajaksi voi kouluttautua opiskelemalla yliopistossa varhaiskasvatusta ja suorittamalla kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon sosionomi (AMK) varhaiskasvatukseen suuntautuen.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Lastentarhanopettaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 854 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 855 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 806 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Lastentarhanopettaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 854 EUR
  • 2 855 EUR
  • 2 806 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset