🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Lavastaja suunnittelee näytelmän lavastuksen ja valvoo sen toteutusta. Lavastajan on löydettävä oma näkemyksensä tekeillä olevasta esityksestä ja osattava toteuttaa sen aikakauteen ja tyylilajiin liittyvät ratkaisut. Lavastajia työskentelee teattereissa sekä televisio- ja elokuvatuotannoissa. Työ vaatii mm. taiteellista näkemystä ja visuaalista

Lue lisää ammatista Lavastaja

Lavastajan tehtävänä on suunnitella näytelmän toiminnalliset puitteet ja valvoa lavastuksen toteutusta. Lavastajista osa on erikoistunut teatterityöhön, osa elokuva- ja televisiotyöhön. Puheteatteri, tanssi ja ooppera vaativat jokainen erilaisia näyttämöratkaisuja. Eri näytelmät vaativat niin ikään toisistaan poikkeavia lavastuksia.

Lavastaja kehittelee

Lue lisää ammatista Lavastaja

Lavastajia työskentelee teattereissa sekä televisio- ja elokuvatuotannoissa. Vakituisia kuukausipalkkaisia työsuhteita on laitosteattereissa, eli suurissa ja vakiintuneissa, enimmäkseen julkisesti rahoitetuissa teattereissa. Näitä ovat monet kaupunginteatterit, työväenteatterit ja Kansallisteatteri.

Televisiossa Yleisradiolla on kuukausipalkkaisia

Lue lisää ammatista Lavastaja

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella voi opiskella elokuva- ja televisiolavastusta sekä näyttämölavastusta. Ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset