🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Sanomalehtien varhaisjakelua tekevä lehdenjakaja lajittelee ja jakaa lehdet omalla alueellaan. Iltaisin jaettaville ilmaislehdille ja mainoksille on omat jakajansa. Työpaikkoja on Postilla sekä jakelua harjoittavissa yrityksissä. Ammatissa tarvitaan vastuullisuutta, täsmällisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Yötyön vuoksi lehdenjakajilta edellytetään 18 vuoden

Lue lisää ammatista Lehdenjakaja

Lehdenjakaja tekee sanomalehtien varhaisjakelua vastaten siitä, että jokainen tilaaja omassa jakopiirissään saa aamulla oman lehtensä.

Lehdenjakaja hakee aamulla lehdet lehdenjakohuoneesta tai lehtilaatikosta. Tämän jälkeen tehtäviin kuuluu lajitella lehdet ja jakaa ne sen jälkeen tilaajien postilaatikoihin ja -luukkuihin omalla alueellaan.

Lehdenjakaja myös

Lue lisää ammatista Lehdenjakaja

Posti. Lehtien ja mainosten jakelutoimintaa harjoittavat yritykset.

 

Työantaja perehdyttää tehtäviin. Aluksi uusi lehdenjakaja jakaa lehtiä vanhemman jakajan kanssa. Lisäksi esimiehet neuvovat esimerkiksi jakolistan ylläpidossa.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen ammattitutkinto sekä viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen erikoisammattitutkinto.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset