🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Lentoemäntä ja stuertti huolehtivat matkustajien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista lennon aikana. Stuertiksi kutsutaan miespuolista matkustamohenkilöstön jäsentä. Lentoemännät ja stuertit työskentelevät lentoyhtiöissä tai vuokratyöntekijöinä alan työntekijöitä välittävien yritysten palveluksessa. Ammatissa tarvitaan erityisesti asiakaspalveluhenkisyyttä ja

Lue lisää ammatista Lentoemäntä, stuertti

Lentoemäntä ja stuertti kuuluvat lentokoneen matkustamohenkilöstöön ja tekevät korkeaa osaamista vaativaa asiakaspalvelutyötä reittilennoilla ja tilauslennoilla. Lentoemännät vastaavat lennon aikana matkustajien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Lentoemäntien ja stuerttien tärkein tehtävä on huolehtia matkustajien turvallisuudesta. Ennen lentoa

Lue lisää ammatista Lentoemäntä, stuertti

Lentoemännät ja stuertit työskentelevät lentoyhtiöissä tai vuokratyöntekijöinä alan työntekijöitä välittävien yritysten palveluksessa.

Työpaikkoja on sekä Suomessa lentoliikennettä harjoittavissa tai kotipaikkaansa pitävissä lentoyhtiöissä että lentoyhtiöissä ympäri maailmaa.

Lentoyhtiöt järjestävät matkustamohenkilöstön koulutusta rekrytointitarpeensa mukaan.

Lentoyhtiöiden järjestämät peruskurssit kestävät noin kahdeksan viikkoa, joiden lisäksi tulevat työhönopastuslennot. Koulutukseen kuuluvat myös vuosittain useammat kertaus- ja täydennyspäivät. Tarvittaessa osallistutaan myös uuden konetyypin koulutukseen.

Lentoemäntä /

Lue lisää ammatista Lentoemäntä, stuertti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset