🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Logistiikkainsinöörit johtavat, suunnittelevat ja kehittävät yritysten kuljetus- ja varastotoimintoja. Tehtävänä voi olla myös tuotantolaitoksen tarvitsemat ostot ja hankinnat, markkinointi tai tietovirtojen hallinta. Työpaikkoja on logistiikkapalveluita tarjoavissa yrityksissä sekä teollisuuden ja kaupan alalla. Ammatissa tarvitaan mm.

Lue lisää ammatista Logistiikkainsinööri

Logistiikkainsinööri työskentelee usein tavaroiden kuljetuksen tai varastoinnin johto-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Käytännössä työ voi olla esimerkiksi kuljetusyrityksen työnjohtoa, varaston palvelun kehittämistä, asiakassuhteiden hoitamista, huolintaa eli tuontia ja vientiä asiakirjoineen tai logistiikkayrityksen toiminnan johtamista.

Tehtävänimikkee

Lue lisää ammatista Logistiikkainsinööri

Logistiikkapalveluyritykset. Kuljetusyritykset. Varastopalveluyritykset. Huolintaliikkeet. Teollisuusyritykset. Kaupan alan yritykset. Suunnittelu- ja konsultointialan yritykset. Satamaoperaattorit.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella logistiikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös liiketoiminnan logistiikkaa. Tutkinto on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto tradenomi (AMK).

Yliopistoissa logistiikkaa voi opiskella teknisissä tieteissä. Ylempi korkeakoulututkinto on

Lue lisää ammatista Logistiikkainsinööri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset