🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Logistiikkatyöntekijän työnkuva riippuu paljolti siitä kohteesta, jossa hän työskentelee. Logistiikkatyöntekijän tehtäviin voi kuulua tavaroiden kuljetusta, hyllyttämistä, lähettämistä, purkua tai noutoa. Logistiikkatyöntekijän työ voi olla vuorotyötä ja sijoittua myös viikonloppuihin ja pyhiin.

Logistiikkatyöntekijän työhön kuuluu esimerkiksi tulevan tavaran vastaanotto, hyllytys tai muu sijoittaminen, tavaroiden tai tuotteiden lähetys, kuljetustehtävät sekä esimerkiksi varastotilan yleisestä siisteydestä huolehtimiseen liittyvät työtehtävät. Logistiikkatyöntekijän työssä trukkikortista on usein hyötyä.

Paineensietokyky, oma-alotteisuus,

Lue lisää ammatista Logistiikkatyöntekijä

Logistiikkatyöntekijän työpaikka voi löytyä esimerkiksi tehtaan tai muun tuotantolaitoksen varastosta tai muusta laitoksesta, jossa käsitellään rahtia tai muita tavaratoimituksia. Logistiikkatyöntekijän työpaikkana voi olla myös erilaiset logistiikkakeskukset tai vaikkapa satamat tai lentokentät.

Logistiikkatyöntekijäksi voi opiskella suorittamalla logistiikan perustutkinnon. Logistiikan opintoja järjestetään useassa ammatillisessa oppilaitoksessa Suomessa. Opintojen suorittamisen kesto vaihtelee henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen – yleisimmin opinnot kestävät noin 2–3 vuotta. Opinnoissa voi erikoistua oppilaitoksesta riippuen

Lue lisää ammatista Logistiikkatyöntekijä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Logistiikkatyöntekijä tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 535 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 472 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 558 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Logistiikkatyöntekijä

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 535 EUR
  • 2 472 EUR
  • 2 558 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset