🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Materiaalitekniikan insinööri

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Materiaalitekniikan insinöörit työskentelevät materiaalien tai tuotteiden valmistuksen tehtävissä tai valmistustekniikan parissa. Työtehtäviä ovat esimerkiksi toiminnan johtaminen, tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävät, laadunvarmistus sekä tutkimus ja tuotekehitys. Työpaikkoja on eri teollisuuden aloilla. Ammatissa tarvitaan materiaalitekniikan

Lue lisää ammatista Materiaalitekniikan insinööri

Materiaalitekniikan insinöörin työkenttää on ammatillisesta suuntautumisesta riippuen materiaalien valmistus, materiaalien valmistustekniikat tai tuotannon tarvitsemien materiaalien valinnat. Työnantajana voi olla esimerkiksi kemianteollisuuden, metallien jalostuksen, kone- ja metallituoteteollisuuden, elektroniikka- ja sähköteollisuuden tai

Lue lisää ammatista Materiaalitekniikan insinööri

Kemianteollisuus. Metallien jalostus. Kone- ja metallituoteteollisuus. Elektroniikka- ja sähköteollisuus. Kemiallinen metsäteollisuus. Rakennustuoteteollisuus. Rakennusteollisuus. Puutuoteteollisuus. Suunnittelu- ja konsulttitoimistot.

 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella prosessi- ja materiaalitekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).

Yliopistojen teknisissä tieteissä voi opiskella materiaalitekniikkaa. Ylempi korkeakoulututkinto on diplomi-insinööri. Alempi korkeakoulututkinto on tekniikan kandidaatti.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset