Mediatuottaja on erilaisten media-alan tuotantojen kokonaisvastuullinen vetäjä. Mediatuottaja voi työskennellä erityyppisissä tehtävissä (tuottaja, projektipäällikkö tai esim. tuotantopäällikkö) tuotantoyhtiössä, julkisella sektorilla tai itsenäisenä yrittäjänä. Työtehtäviin kuuluu muun muassa viestintä- ja markkinointi, työsopimuksien laatiminen,

Lue lisää ammatista Mediatuottaja

Mediatuottaja hallitsee projektit suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen. Mediatuottaja voi toimia esimerkiksi projektipäällikkönä, projektikoordinaattorina tai media-alan projektiammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Mediatuotannon opinnot koostuvat projektiosaamisen, liiketoimintaosaamisen, viestinnän ja konseptoinnin sekä

Lue lisää ammatista Mediatuottaja

Työpaikkoja on mainosalan, media-alan, musiikkialan tuotantoyhtiöissä ja yrityksissä sekä julkisella sektorilla. Mediatuottajat työskentelevät usein media-alan yrittäjinä tai ammatinharjoittajina.

Lähde: Oulun ammattikorkeakoulu

Mediatuottajaksi valmistuu suorittamalla medianomi tai tradenomi (mediatuotanto osaamisala) ammattikorkeakoulututkinon. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Yleisesti opinnot kestävät 2,5-4 vuotta.

Mediatuottajaksi voi myös valmistua suorittamalla ylemmän AMK-tutkinnon. Tutkinnon nimike on Master of Culture and Arts.

Lue lisää ammatista Mediatuottaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Mediatuottaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 925 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Mediatuottaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 925 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset