🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Mikromekaanikko

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Mikromekaanikko valmistaa ja huoltaa mekaanisia ja elektronisia pienlaitteita ja osia. Työpaikkoja on tarkkuuslaitteita valmistavissa yrityksissä. Ammatissa tarvitaan kellosepän kädentaitoja, elektroniikan tuntemusta, tarkkuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja.

 

Mikromekaanikko työskentelee mekaanisten ja elektronisten pienlaitteiden kuten kellojen ja mittareiden parissa tarkkuusteollisuudessa. Tehtäviin kuuluu yksittäiskappaleiden, prototyyppien ja pienten sarjojen valmistus. Olennainen osa työtä on pienten osien ja mekanismien valmistus. Työ voi kohdistua myös työssä tarvittaviin työkaluihin.

Koneet ja laitteet

Lue lisää ammatista Mikromekaanikko

Mikromekaanikot työskentelevät pääosin tarkkuuslaitteita valmistavan elektroniikka- ja sähköteollisuuden sekä kone- ja metallituoteteollisuuden palveluksessa.

Työpaikkoja on myös alan huoltoyrityksissä ja korjaamoissa.

Mikromekaanikkoja työskentelee myös yrittäjinä ja ammatinharjoittajina.

Kello- ja mikromekaniikan perustutkinnossa voi suuntautua mikromekaniikkaan. Toisen asteen ammatillista koulutusta järjestetään Kelloseppäkoulussa Espoossa.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset