Taitaja2025 kokoaa yhteen Suomen kirkkaimmat nuoret osaajat. Tapahtumassa nähdään lajikohtaisia tapahtumia, esittelyjä sekä seminaareja – ja paljon muuta! Tapahtuma on maksuton, kurkkaa lisätiedot täältä!

Palkka ja tietoa ammatista Prosessinhoitaja (paperiteollisuus)

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...
Lisätietoa ammatista

Paperiteollisuudessa työskentelevät prosessinhoitajat ovat paperimassa- ja paperityöntekijöitä, jotka työskentelevät paperi- ja kartonkitehtaissa. Työssä tarvitaan tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja vastuullisuutta sekä soveltuvuutta kolmivuorotyöhön.

Lue lisää ammatista Prosessinhoitaja (paperiteollisuus)

Prosessinhoitajat ovat paperimassa- ja paperityöntekijöitä, jotka tekevät samantyyppistä automatiikan avulla suoritettavaa prosessin säätämistä ja laadunvalvontaa.

Hioke on mekaanista massaa, ja se on paperin toinen raaka-aine kemiallisen massan eli sellun ohella. Hioja vastaa hiokkeen tuotannosta ja sen laadusta normitettujen ohjeiden mukaisesti. Hiertäjä vastaa hierteen eli mekaanisen massan tuotannosta.

Sylinterimiehen tehtävänä puolestaan on valvoa, että paperikoneen rullilla etenevä paperi on jäljeltään tasaista, sileää ja virheetöntä.

Pääasiassa työ on prosessien valvontaa tietokonejärjestelmien avulla. Mahdolliset virheet korjataan yleensä automaattisia ohjausjärjestelmiä säätämällä.

Työskentely tapahtuu pääosin valvomossa. Melu- ja lämpöhaittoja esiintyy enää vain työskenneltäessä tehdashalleissa, joissa on suuria koneita.

Suomalaiset paperikoneet ovat maailman suurimpia ja pisimmälle automatisoituja. Työn tuottavuus on noussut nopeasti, mikä lyö leimansa työn tahtiin. Noin puolet paperiteollisuudessa työskentelevistä tekee keskeytymätöntä komivuorotyötä.

 

 

Lue lisää ammatista Prosessinhoitaja (paperiteollisuus)

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua paperiteollisuuteen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.

Näyttötutkintoina voidaan ammattitaidon kartuttua suorittaa paperiteollisuuden ammatti- ja erikoisammattitutkinnot.

Yritysten omat teollisuusoppilaitokset järjestävät niin ikään alan perus- ja täydennyskoulutusta.

 




Lue lisää ammatista Prosessinhoitaja (paperiteollisuus)
Mainokset