Palkka ja tietoa ammatista Sähköinsinööri

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Sähköinsinöörejä työskentelee sähkön tuotannon, jakelun ja käytön tehtäväalueilla. Tehtäviä eri työnantajien palveluksessa ovat esimerkiksi tuotesuunnittelu, tuotekehitys, tuotannon suunnittelu ja toiminnan johtaminen. Ammatti edellyttää teknistä osaamista, esimiesosaamista, ongelmanratkaisutaitoja, valmiutta tiimityöskentelyyn sekä

Lue lisää ammatista Sähköinsinööri

Sähköinsinöörit työskentelevät hyvin monipuolisissa tehtävissä eri työnantajien palveluksessa. Tehtävänimikkeet vaihtelevat työtehtävästä ja vastuualueesta riippuen. Sähköinsinööri voi olla erikoistunut esimerkiksi sähkön tuotanto- ja jakelutekniikkaan, sähkönkäyttötekniikkaan, automaatiotekniikkaan tai talotekniikkaan.

Elektroniikka- ja sähköteollisuudessa

Lue lisää ammatista Sähköinsinööri

Elektroniikka- ja sähköteollisuus. Energiateollisuus. Kone- ja metallituoteteollisuus. Sähköasennusliikkeet. Suunnittelutoimistot. Sähkölaitekaupan ala. Maahantuojat.

 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK) suuntautumisvaihtoehtona sähkötekniikka.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös energiatekniikkaa.

Yliopistojen teknillistieteellisellä koulutusalalla voi suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon diplomi-insinööri ja alemman korkeakoulututkinnon tekniikan kandidaatti

Lue lisää ammatista Sähköinsinööri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Sähköinsinööri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 234 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Sähköinsinööri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 234 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset