🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Tierakennuskoneenkuljettaja

Tierakennuskoneenkuljettaja työskentelee maanteiden, katujen ja piha-alueiden rakennus-, kunnostus- ja huoltotöissä sekä muissa Maarakennusalatöissä. Työpaikkoja on mm. maanrakennusyrityksissä, kiinteistönhoitoon erikoistuneissa yrityksissä sekä valtiolla ja kunnilla. Työssä tarvitaan tarkkaavaisuutta sekä valmiutta työskennellä kaikkina vuorokaudenaikoina.

Lue lisää ammatista Tierakennuskoneenkuljettaja

Tierakennuskoneenkuljettajan tyypillisiä työtehtäviä ovat teiden, katujen ja piha-alueiden Rakennusala, peruskorjaus- ja kunnossapitotyöt sekä ympäristö- ja maisemointityöt.

Työssä käytetään mm. lisälaitteella varustettua kuorma-autoa (etuaura, sivuaura, liuoslevitin, sirotteluautomaatti, hiekoitusautomaatti), tiehöylää, lakaisukonetta tai pyörökuormaajaa.

Kun

Lue lisää ammatista Tierakennuskoneenkuljettaja

Tienrakennuskoneenkuljettajat työskentelevät maanrakennusyrityksissä, kiinteistönhoitoon erikoistuneissa yrityksissä, valtiolla ja kunnilla sekä yksityisyrittäjinä.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon Maarakennusalakoneenkuljettajaksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona. Myös oppisopimuskoulutus on mahdollinen.

Alan suurimmat yritykset järjestävät myös omaa koulutusta.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös Maarakennusalaalan ammattitutkinto

Lue lisää ammatista Tierakennuskoneenkuljettaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset