Tuotannonsuunnittelijat työskentelevät elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa, joissa he vastaavat tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta. Työn tavoitteena on luoda kustannustehokasta toimintaa. Tuotannonsuunnittelijat huolehtivat siitä, että oikeaa tuotetta valmistetaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Työ edellyttää vastuullisuutta ja
Tuotannonsuunnittelija vastaa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksessa tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta tuottavuus- ja tulostavoitteiden saavuttamiseksi. Vastuualueet vaihtelevat tuotantolaitoksittain. Suurissa tuotantolaitoksissa voi olla useita tuotannon suunnittelijoita, joiden kesken vallitsee työnjako.
Myynti- ja tuotannonsuunnittelua
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK) esimerkiksi bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen.
Helsingin yliopistossa voi opiskella elintarvike- ja ravitsemustieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.