Palkka ja tietoa ammatista Tuulivoimainsinööri

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Tuulivoimainsinöörit työskentelevät energiateollisuudessa. Työ voi olla painottunut energiantuotannon valvontaan, tuulivoimaloiden tai tuulipuistojenkunnossapitoon, suunnitteluuntai rakentamiseen, tuotekehitykseen tai tekniseen asiakaspalveluun.Ammatissa tarvitaan tuulivoimatekniikan ja energiantuotannon tuntemusta sekä suunnitteluosaamista, esimiestaitoja

Lue lisää ammatista Tuulivoimainsinööri

Tuulivoimainsinöörit toimivat energiateollisuudessa monipuolisissa tuulivoimaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä. Tuulivoima on ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa, jonka käyttö on koko ajan lisääntymässä.

Tuulivoimalat sijoitetaan alueille, joissa tuulen keskinopeus on riittävä, esimerkiksi rannikkoseudulle.Tuulivoimalaitokseen kuuluvat mm.

Lue lisää ammatista Tuulivoimainsinööri

 

Energiateollisuus: energiayhtiöt, sähköyhtiöt.

Energiateollisuuden palveluntuotantoyritykset: suunnittelutoimistot, insinööritoimistot, urakointiliikkeet, huoltoyhtiöt.

Laitteita valmistava kone- ja metallituoteteollisuus sekä elektroniikka- ja sähköteollisuus.

 

Ammattikorkeakoulussa voi opiskella energiatekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös mm. kone- ja tuotantotekniikkaa, automaatiotekniikkaa ja sähkötekniikkaa.

Yliopistojen teknistieteellisellä koulutusalalla voi suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon diplomi-insinööri ja alemman

Lue lisää ammatista Tuulivoimainsinööri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset