🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

TV-tuottaja vastaa TV-ohjelman tai -sarjan tuotannon kokonaisuuden suunnittelusta ja lopputuloksesta. Tehtäviin kuuluu mm. henkilöstön johtamista, budjetista ja aikatauluista huolehtimista sekä ohjelmien ideointia ja suunnittelua. TV-tuottajia työskentelee tuotantoyhtiöiden ja TV-kanavien palveluksessa. Ammatissa tarvitaan mm. johtamistaitoja,

Lue lisää ammatista TV-tuottaja

TV-tuottajalla on kokonaisvastuu TV-ohjelman tai -sarjan tuotannossa. Hän suunnittelee tuotannon kokonaisuuden ja huolehtii siitä, että kaikki sujuu tuotannon aikana. Tuottaja on vastuussa ohjelman valmistumisesta ajoissa ja viime kädessä myös lopputuloksesta.

Tuottaja vastaa tuotantoon liittyvistä hallinnollisista asioista. Hän huolehtii siitä, että kaikki

Lue lisää ammatista TV-tuottaja

Televisiotuotantoyhtiöt. TV-kanavat.

Tv-ohjelmat ja -sarjat suunnitellaan toimituksissa tai tuotantoyhtiöissä. Yhä useammin televisiokanavat ostavat tuotantoyhtiöiltä esittämänsä ohjelmat. Osa tuotantoyhtiöistä on erikoistunut joillekin tuotannon alueille.

 

TV-tuottajina toimitaan vaihtelevilla koulutustaustoilla. Tuottajat ovat usein työskennelleet aikaisemmin esimerkiksi toimittajina, juontajina, kuvaajina tai kuvaussihteereinä.

Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa voi opiskella mm. elokuvataidetta ja lavastustaidetta. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti ja ylempi taiteen maisteri.

Tea

Lue lisää ammatista TV-tuottaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset