🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Valokuvaajia työskentelee lehtivalokuvaajina, mainoskuvaajina, muotokuvaajina sekä laitoskuvaajina. Kuvaustaitojen lisäksi valokuvaajalta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta ja tilannetajua.

Lehtivalokuvaaja

Lehtivalokuvaajan työnkuva riippuu hyvin paljon lehdestä, jonka palveluksessa hän työskentelee. Lehtikuvaus voidaan jakaa uutis-, reportaasi-, henkilö- ja kuvituskuvaukseen. Lehtikuvaajat eivät yleensä ole erikoistuneet mihinkään tiettyyn aihealueeseen.

Sanomalehdissä lehtivalokuvaajan työhön kuuluvat tyypillisesti haastattelujen, urheilu- ja

Lue lisää ammatista Valokuvaaja

Lehtivalokuvaaja työskentelee sanoma- tai aikakauslehden palveluksessa, heitä löytyy jokunen myös kuvatoimistojen ja pääkaupungissa myös kustannustalojen palkkalistoilta.

Yli puolet lehtikuvaajista toimii nykyään freelanceina. Freelanceina toimivat lehtikuvaajat myyvät kuviaan vaihtelevin sopimuksin. He voivat tehdä yksittäisiä kuvauksia tilauksesta tai

Lue lisää ammatista Valokuvaaja

Valokuvausta voi opiskella Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun visuaalisen kulttuurin osastolla. Valokuvataidetta opiskellen voi suorittaa taiteen kandidaatin tutkinnon ja taiteen maisterin tutkinnon.

Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella voi kuvajournalismia opiskellen suorittaa yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon. Visuaalisen

Lue lisää ammatista Valokuvaaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Valokuvaaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 936 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 773 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 027 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Valokuvaaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 936 EUR
  • 2 773 EUR
  • 3 027 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset