🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Voimalaitoksen käyttäjä

Samankaltaiset ammatit: Ajoneuvoasentaja Agrologi Asentaja...

Voimalaitoksen käyttäjä työskentelee energiateollisuuden palveluksessa sähköä tai lämpöä tai molempia tuottavassa voimalaitoksessa. Tehtäviin kuuluu prosessien valvomista ja ohjaamista. Ammatissa tarvitaan energiatekniikan tuntemusta sekä prosessien hallintaa. Huolellisuus, hyvä keskittymiskyky ja yhteistyötaidot ovat työssä tarpeen.

Voimalaitoksen käyttäjät työskentelevät erityyppisten voimalaitosten käyttötehtävissä. Työn tavoitteena on voimalaitoksen tehokas, taloudellinen ja turvallinen energiantuotanto. Sähkö- ja lämpöenergian tuotantoprosessit ovat pitkälle automatisoituja. Voimalaitoksen käyttäjän tehtäviin kuuluu voimalaitoksen prosessien valvontaa, mittaamista ja säätämistä.

Voi

Lue lisää ammatista Voimalaitoksen käyttäjä

Energiateollisuus: voimalaitokset.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena sekä näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset