🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ympäristö- ja luontoalan opinnot

28 loka 2013
KYSYMYS
Hei! Kannattaako ympäristöalan opiskelu? Onko alalla jo liikaa tarjontaa? Olen tässä jonkun aikaa miettinyt mitä opiskelisin ja ympäristö- ja luontoala kiinnostaisi kovasti. Toinen minua kiinnostava asia on taide, onko jotain ammatteja missä käsillä tekemisen taitoa voisi hyödyntää? Esimerkiksi hammasteknikko?

Vastaus

28 loka 2013

Hei!

Ympäristökoulutus on nyt erittäin ajankohtaista ja ympäristö asiantuntijoiden tarve on kasvamassa tulevaisuudessa. Oppiaineiden välillä on toki selkeitä eroja, mutta kaikkia yhdistää ympäristöongelmien luonnontieteelliseen perustaan tutustuminen. Yhteiskunnassa tarvitaan ympäristöasiantuntijoita, joilla on laaja näkemys ympäristöongelmien syistä, seurauksista ja ennaltaehkäisystä.

Ympäristöön liittyviä oppiaineita voi opiskella niin kansanopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissakin. Suuntautumismahdollisuuksia löytyy useita.

Ympäristö asiantuntijat voivat sijoittua työelämässä julkisen sektorin, elinkeinoelämän tai järjestöjen palvelukseen. Työtehtäviä löytyy muun muassa tutkimuksessa, hallinnossa, kasvatuksessa, koulutuksessa, opetuksessa ja tiedotuksessa.

Käsillä tekemisen taitoa voi hyödyntää monessakin ammatissa. Suuntautuminen riippuu pitkälti myös omista kiinnostuksen kohteistasi.

Ympäristö- ja luontoalan koulutuksia voit selailla täällä.
Esimerkiksi muotoilu- ja käsityöalan koulutuksia pääset selailemaan täällä.

Onnea koulutuksen etsintään!

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi