🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opiskelemani ala ei kiinnosta

25 elo 2017
KYSYMYS
Aloitin juuri kolmannen eli viimeisen vuoden hotelli-, ravintola- ja catering-alalla ammattikoulussa.

Ensimmäisestä vuodesta lähtien tai oikeastaan pienestä pitäen on "haaveenani" ollut sähkö- tai datanomihommat, mutta niihin en päässyt peruskoulun jälkeisessä yhteishaussa liian matalan keskiarvon takia. Toisin sanoen kokkihommissa en itseäni näe tulevaisuudessa ainakaan mielellään, sillä viimeinenkin kiinnostus alaa kohden on hiipunut pois.

Siis vinkkejä kaivataan kävisinkö kenties kokkikoulun loppuun ja hakisin ammattikorkeakouluun vaikka sähköpuolelle? Vai kävisinkö koulun loppuun ja hakisin uudestaan ammattikouluun aikuiskoulutuksen kautta sähkö- tai datanomipuolelle?

Vastaus

25 elo 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Harmi juttu, että tällä hetkellä opiskelemasi ala ei ole sinun juttusi. Toisaalta hienoa on kuitenkin se, että tiedät mikä sinua kiinnostaa: sähköalan tai datanomin opinnot ja työt.

Minun vinkkini sinulle on, että suorita kokkiopintosi kuitenkin loppuun, vaikka et kokin töitä tulevaisuudessa haluaisikaan tehdä. Olet kuitenkin jo sen verran pitkällä opinnoissasi, että mielestäni sinun kannattaa vielä tsempata tämä viimeinen vuosi.

Voit sitten keväällä hakea heti ammattikorkeakouluun esimerkiksi sähköinsinöörin opintoihin, kun saat kokkikoulutuksen myötä hakukelpoisuuden AMK:hon.

Toki toinen vaihtoehto on myös hakea, kuten itsekin sanoit, vaikka aikuispuolelle opiskelemaan sähköasentajan tai datanomin opintoihin. Niissä opinnoissa saatat saada myös joitakin kursseja hyväksiluettua, koska sinulla on jo taskussasi yksi ammatillinen perustutkinto. 

Paljon tsemppiä alkaneelle lukuvuodelle ja tuleviin opintoihisi unelmiesi alalla!

Terveisin,
Maija Studentumilta

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi