🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Fytonomi / välinehuoltaja / henkilökohtainen avustaja

28 marras 2010
KYSYMYS
Miten voin opiskella aikuisopiskelijana välinehuoltajaksi, fytonomiksi tai henkilökohtaiseksi avustajaksi.. Missä ovat koulutuspaikat ja miten niihin haetaaa, ja mitkä ovat valintakriteerit.

Olen 53-vuotias yo-merkonomi. Olen ollut kokoaikaisesti työssä 38-vuotta, koska olen opiskellut kaikki kouluni työn ohessa iltaisin. Nyt olen alan vaihtaja ja haluaisin hoivapalvelutyöpaikan ja koulutuspaikan.

Vastaus

28 elo 2019

Hei Erja,

Välinehuoltaja

Välinehuolto tuottaa puhtaita, desinfioituja, steriilejä ja toimintakelpoisia välineitä sekä muita tuotteita potilaan hoito- ja tutkimustarpeita varten. Välinehuoltajan työ on osa välinehuoltopalvelujen ja välinehuoltoprosessin kokonaisuutta. Tutkinto on mahdollista suorittaa omaehtoisena koulutuksena, oppisopimus-, tai henkilöstökoulutuksena tai NOSTE-ohjelman rahoituksella. Koulutusta tarjoaa useimmiten aikuiskoulutuskeskus tai vastaava.

Fytonomi

Fytonomi on korkein ammattinimike luontaistuotealalla toimiville ravintolisä- ja rohdosasiantuntijoille. Fytonomiksi on voinut opiskella vuodesta 1992 Helsingin Yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian järjestämillä noin 8kk kestävillä kursseilla. Vuodesta 2003 myös Laurea ammattikorkeakoulu on tarjonnut mahdollisuuden erikoistua Fytonomiksi.

Henkilökohtainen avustaja

Henkilökohtainen avustaja on tarpeellinen erityisesti vaikeavammaisen henkilön osallistumis- ja toimintamahdollisuuksien takaamiseksi ja hänen päivittäisistä toiminnoistaan suoriutumiseksi. Koulutusta tarjoavat mm. kansanopistot. Opiskelijat otetaan koulutukseen valintahaastattelun perusteella.

Toivottavasti nämä tiedot auttavat!

Onnea opintoihisi.

Terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi