🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Liiketaloutta ulkosuomalaisille

11 touko 2011
KYSYMYS
Haluan opiskella kauppatiedettä tai liiketaloutta. Onko se mahdollista kun minulla on normaali suomen kieli, mutta olen 6 vuotta opiskellut omassa maassani ja tällä hetkellä olen opiskellut Suomessa 2 vuotta eikä minulla ole suomalaista peruskoulutodistusta?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Studentumin hakukoneelta voit tutustua kauppatieteen ja liiketalouden koulutuksiin.

Ammatillista peruskoulutusta, merkonomin koulutusta, järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa. Ammattikorkeakoulut järjestävät tradenomin koulutusta ja yliopistoissa voi opiskella ekonomiksi. Tämän lisäksi alaa voi opiskella kauppaopistoissa ja kauppakorkeakouluissa.

Peruskoulupohjalta voit hakea merkonomin koulutukseen, eli ammatilliseen koulutukseen. Kysy kuitenkin sinua kiinnostavasta tai sinua lähinnä olevasta oppilaitoksesta hakemisesta, eli mitkä mahdollisuudet sinulla on hakea koulutukseen tai mitä sinun tulee tehdä parantaaksesi hakumahdollisuuksiasi. Jos olet suorittanut lukion tai jo jonkin tutkinnon kotimaassasi voit hakea myös ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ota tällöinkin vielä yhteyttä oppilaitokseen ennen hakemuksen lähettämistä kysyäksesi hakemisesta ja mahdollisuuksistasi lisää.

Voit tarvittaessa osallistua myös esim. joidenkin kansanopistojen järjestämään maahanmuuttajakoulutukseen. Maahanmuuttajakoulutukset ovat tarkoitettu parantamaan suomen kielen taitoa ja parantamaan mahdollisuutta ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen. Katso esim. Jaakkimaan opiston linja.

Helsingin Liikemiesten Kauppaopisto järjestää erityisesti liiketalouden opintoihin valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille. Tämä linja voisi olla sinulle hyödyllinen. Maahanmuuttajakoulutuksia löydät lisää myös Studentumin hakukoneelta.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi