Urapohdintaa

29 touko 2020
KYSYMYS
Hei, aloin tässä miettimään opiskelua lukion jälkeen ja sitä mikä haluan olla isona. Olen vähän hukassa asian kanssa sillä vaihtoehtoja on monia. Yksi vaihtoehto on oikeustiede ja lakiin liittyvä työ, mutta esimerkiksi asianajaja ei sovi minulle sillä "jäädyn" tilanteissa missä minun pitää puhua yleisön edessä. Olen silti järjestelmällinen, en sorru paineen alla ja laki jaoikeus kiinnostaa minua. Toinen vaihtoehto on nurten kanssa työskentely esimerkiksi psykologi. Haluan auttaa nuoria hyvään suuntaan elämässä ja että he tietävät että kaikki on mahdollista.
Ongelma ammatin valinnassa on se että haluan myös että nimeni olisi esillä ja että pääsisin toteuttamaan itseäni luovasti eli toisaalta haluaisin työskennellä luovalla alalla kuten elokuva-alalla, stylistinä tai valokuvaajana.

Vastaus

29 touko 2020

Hei ja kiitos viestistäsi!

Kiva kuulla, että sinulla on monia vaihtoehtoja ja kiinnostuksen kohteita jatko-opintoja varten. Alta pääset tutustumaan eri uramahdollisuuksiin. Toivottavasti löydät etsimäsi. Löydät myös linkin ammatinvalintatestiin, jotta pääset katsomaan, mihin ammattiin / alalle soveltuisit parhaiten.

Ammatinvalintatesti

Mihin minä voin hakea? Mitä opiskella?

Koulutushaku

Oikeustieteen opinnot

Psykologian opinnot

Elokuva-ala

Valokuvaus

Vaatetusala ja muoti

Onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi