🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Maantiedon opettajaksi?

23 marras 2020
KYSYMYS
Hei

Valmistuin lukiosta keväällä ja sain opiskelupaikan, mutta en ottanut sitä vastaan mielenkiinnon katoamisen vuoksi. Tämän jälkeen olen epätoivoisesti yrittänyt valita tulevaa ammattiani.

Yksi vaihtoehto on opettaja, mutta ainoa aine jossa osaamiseni on tarpeeksi hyvä päästä opettajaksi ovat kielet, enkä halua kielten opettajaksi. Maantiede, yhteiskuntaoppi ja historia ovat kiinnostavia aineita joita haluaisin päästä opettamaan, mutta en ottanut tarpeeksi maantieteen kursseja kirjoittaakseni sitä, eikä yhteiskuntaopin yo-arvosanani ole tarpeeksi hyvä.

Onko lukiosta valmistumisen jälkeen mahdollista käydä jonkin aineen kursseja jota ei kirjoittanut ja sitten kirjoittaa sen?

Ja jos tämä on mahdollista, mitä minun täytyy yliopistossa opiskella että pääsisin esim. maantiedon opettajaksi lukioon?

Vastaus

23 marras 2020

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Lukiosta valmistumisen jälkeen on mahdollista käydä lukion kursseja lisää aikuislukiossa. Voit siis hyvin opiskella ja kirjoittaa ylimääräisiä aineita tai korottaa jo kirjoitettuja aineita vaikka välivuoden aikana ja hakea lukemaan niitä yliopistoon myöhemmin. Kannattaa muistaa, että yliopistot järjestävät myös pääsykokeita, jolloin sisäänpääsyssä ei katsota ylioppilaskokeen arvosanoja, vaan pääsykokeessa menestymistä.

Maantiedon opettaja toimii lukiossa aineenopettajana. Lukion aineenopettajaksi haluavan täytyy suorittaa oman aineensa kandidaatin ja maisterin tutkinnot (esim. maantiedossa) sekä opettajan pedagogiset opinnot, jotka ovat suuruudeltaan 60 opintopistettä. Riippuen yliopistosta haet joko suoraan aineenopettajan linjalle oman aineesi haussa, jolloin saat automaattisesti oikeudet suorittaa opettajan opinnot, tai haet oikeutta opettajan opintoihin yliopisto-opintojen aikana.

Näistä linkeistä voit lukea lisätietoja aikuislukiosta ja opettajan opinnoista:

Menestystä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi