🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Henkilöstöjohtajan/- päällikön ammatista

08 tammi 2012
KYSYMYS
Hei, olen kiinnostunut henkilöstöjohtajan/- päällikön ammatista.
Tiedän, että ainakin psykologit voi työskennellä ed. mainitussa virassa.Olen kiinnostunut yliopistokoulustuksista ja haluaisinkin kuulla onko muita väyliä ( kuin psykologia/ kauppatieteet) opiskella henkilöstöjohtajaksi? Ja millainen heidän työtilanne on nyt ja tulevaisuudessa?
Kiitos.

Vastaus

28 elo 2019

Hei

Akateeminen koulutus yleisesti (mm. kaupallinen, oikeustiede, valtiotiede, kasvatustiede) mahdollistaa henkilöstön johtotehtävissä ja HR-alalla työskentelyn. Ala on sen verran laaja, ettei koulutuksesi suoraan tule rajaamaan alalla työskentelyä

Kannattaa kuitenkin valita akateeminen koulutus, ja tietysti Kauppakorkeakoulussa johtamisen opiskelu on varmasti eduksi, ja samalla liiketoiminnallisesta osaamisesta on hyötyä henkilöstön johtamisessa. Sanoisin kuitenkin, että omat vuorovaikutustaitosi sekä kokemukset onnistuneesta tiimien johtamisesta tuovat varmasti sinut lähelle henkilöstöpäällikön uraa ja työn asettamia vaatimuksia.

Työllosyystilanne riippuu pitkälti talouden tilanteesta. Henkilöstö on kuitenkin yrityksen tärkein voimavara, ja henkilöstön onnistunut johtaminen erittäin korkealle arvostettua.

Onnea opintoihisi ja tulevalle urallesi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi