🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opinto-ohjaajakoulutusvaihtoehdot

25 heinä 2012
KYSYMYS
Hei!
Olen kiinnostunut opinto-ohjaajan työstä.
Minulla on taustalla graafisen suunnittelun ja verkkomedian medianomin tutkinto, sekä työkokemusta 3,5 vuotta. Ymmärrän, että voin hakea opinto-ohjaajaksi joko opiskelemalla ensin ammatin opettajaksi, ja sitten ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi, tai mennä yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteitä ja sitä kautta sitten opinto-ohjaajaksi. Minua kiinnostaakin, onko ammatillisella opinto-ohjaajan pätevyydellä ja yliopistopohjaisella opinto-ohjaajan pätevyydellä paljon käytännön eroa? Esimerkiksi sijoittumisessa työelämään? Entä onko muita mahdollisia reittejä minun koulutustaustallani? Kiitos! Opinto-ohjaajan työn lisäksi voisi kiinnostaa asiantuntija- ja/tai ohjaustyö myös muunlaisissa organisaatioissa.

Vastaus

06 elo 2012

Hei,
opinto-ohjaajien koulutuksellisten taustojen eroavaisuuksista työllistymiseen tai työelämään on vaikea antaa yksinkertaista vastausta.

Ehkä parhaimman vastauksen kysymykseesi voisit saada vertailemalla kahden erilaisen opinto-ohjaajankoulutuksen sisältöjä. Tässä pari linkkiä, joista voit lähteä liikkeelle:
-  ammatillinen opinto-ohjaajakoulutus Helsingissä
- opinto-ohjaajakoulutus Jyväskylässä ja Joensuussa

Kannattaa kysellä aktiivisesti opinto-ohjaajakoulutuksia tarjoavilta oppilaitoksilta heidän opintojensa sisällöistä. Voit myös tiedustella, onko heillä antaa joitakin tilastoja tai tutkimusmateriaalia siitä, miten heidän opiskelijansa ovat työelämään sijoittuneet.


Voit oikean opinto-ohjaajakoulutuksen löydettyäsi miettiä, miten voisit hyödyntää parhaiten omaa koulutustaustaasi. Erilaiset ammattioppilaitokset voisivat olla hyvä vaihtoehto, sillä lukiossa tai peruskoulussa et ehkä pääsisi hyödyntämään aikaisempaa työkokemustasi ja taustaasi. Uskon, että erilaiset taideoppilaitokset voisivat olla sinulle sopiva työpaikka mahdollisesti tulevaisuudessa.

Asiantuntijoilla ja ohjaajilla voi olla hyvinkin erilaisia koulutustaustoja, mutta jonkinasteisista kasvatustieteenopinnoista on aina varmasti hyötyä.

Toivottavasti sait vastauksesta jotain apua tulevan opiskelupaikan valintaasi!

Terveisin
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi