🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Bushcraft och stockbygge

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Bushcraft och stockbygge

Vill du få ut mera av friluftsliv och av hur du bygger lägerplatser? Då är denna utbildning ett alternativ för dig.

Under utbildningen lär du dig att hantera både mindre verktyg så som olika sorters knivar samt motorsåg för att snabbt forma större träbitar. Olika typer av produkter som kan användas vid frilufts- och lägerliv tillverkas av material vi hittar i skogen. Det kan vara tex att tälja sked och träkåsa, att göra olika konstruktioner kring lägerelden samt att göra större konstruktioner av stock. Också olika material att binda och fästa med tas upp under utbildningen ss vidjor och rottrådar. Ett annat tema som tas upp är hur man gör upp eld med olika metoder, tex med eldstål, stål och flinta, bågdrill mm samt hur man gör olika typer av eldar. Som lärare fungerar Fred Södergran inom bushcraft och Christoph Rohr inom stockbygge.

Utbildningen inleds med en fyra dagars kurs om grunderna i bushcraft och hur du hanterar och sköter om dina verktyg. Denna kurs ordnas i slutet av april, preliminärt 25-28.4, i Ovanmalm, Tenala.

I maj-juni blir det två kurser med stockbygge (2x4 dagar). Vi bygger mindre stockkonstruktioner av träd som vi fäller i skogen. Olika typer av knutar, fällning av träd och formning av stockbitar så att de passar in med varandra. Till stor del sker arbetet med motorsåg, men också handverktyg används.

I augusti-september fortsätter utbildningen sedan med ytterligare två kurser med bushcraft. Nu blir det fler egna projekt som man kan färdigställa enligt intresse och behov.

För utbildningen behöver du ha tillgång till handverktyg så som kniv och yxa. Dessutom kommer vi att använda motorsåg och skyddsutrustning som behövs för arbete med den. Det går att hyra utrustning från Axxell vid behov. Utbildningen sker i utomhusmiljö, du behöver utrustning så att du kan vistas utomhus under kurserna, också maten och övernattningarna sker ute i skogen.

Examensdelarna som utbildningen grundar sig på är Handledning i fingerfärdighet, grundexamen i natur och miljö samt Stockbygge, en lokal examensdel från grundexamen inom skogsbranschen. Examen gör du genom yrkesprov, för dessa examensdelar består de av att ordna ett kundtillfälle om fingerfärdighet samt att göra ett mindre stockarbete.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Bushcraft och stockbygge, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bushcraft och stockbygge? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu