🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Kock (Karis, masterchef)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kock (Karis, masterchef)

Kock - ett häftigt och fartfyllt jobb - bli masterchef!

Vi behöver fylla köken med kunniga och engagerade kockar. Har du motivationen – då har vi utbildningen!

Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, som vill arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo. Köksbranschen är full av möjligheter. Efter avslutad utbildning kan du arbeta i många olika typer av kök. Som kock har du ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.

Utbildningen är till största delen praktisk matlagning och ger en bred baskunskap. Den teori som ingår i studierna, är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.

Michael Björklund, som vunnit både Finlands och Sveriges Årets kock-titel, fungerar som utbildningens mentor.

 

Kockutbildningen följer Axxells och Michael Björklunds gemensamma vision om att bygga den finska matkulturen och där råvaran sätts i främsta rummet.

För vem

Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo. Du får nya smakupplevelser och du lär dig kombinera olika smaker och råvaror med varandra.

Köksbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i många olika typer av kök. Som kock har du ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.

Utbildningen

Utbildningen är till största delen praktisk matlagning, med en bred baskunskap, för att du skall kunna arbeta i olika kök. Den teori som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.

Du lär dig allt från grunder till fördjupning i kokkonst, till maskin- och redskapshantering men även hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter och menyer.

Studierna är uppbyggda enligt examensdelar. Baskunskapen för arbetet i kök får du i de första och obligatoriska examensdelarna. I den första examensdelen, Att arbeta inom restaurangverksamhet, lär du dig grunden för att arbeta inom branschen. I examensdelen Tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder. I examensdelen Tillredning av mat i portioner lär du dig bygga upp maträtter enligt dagens trender.

Med de valbara examensdelarna riktar vi in oss på restaurang. I examensdelen À la carte-matlagning lär du dig mera om olika råvaror, om olika smaker och hur man kombinerar dessa till en högklassig à la carte-portion. Därtill hör examensdelarna Tillredning av beställnings- och festmat samt Bakning av matbröd i restaurang till utbildningen.

Examensgrunderna för kock hittar du här

Närstudier, distansstudier och utbildning på arbetsplatser

Antalet närstudiedagar är i medeltal 3 dagar per vecka/examensdel. Närstudiedagarna sker i huvudsak dagtid, ibland kvällstid och även veckoslut. Antalet närstudiedagar är beroende på ditt tidigare kunnande och hur snabbt du lär dig.

I utbildningen ingår distansstudiedagar. Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt med termer, matlagning eller recept. Du behöver ha tillgång till en dator för att kunna ta del av distansuppgifterna. De så kallade gemensamma ämnena (matematik, modersmål, samhällslära osv.) studeras alla självständigt på distans.

I examensdelarna ingår utbildning på arbetsplatser, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver, får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på sommarjobbet eller utomlands.

Hel- eller delexamen

Det finns två alternativ för studierna. Du kan välja delexamen och då avlägger du enbart yrkesinriktade examensdelar och får ett delexamensbetyg. Vill du ha en hel examen avlägger du även gemensamma ämnen. Genast då studierna inleds uppgörs tillsammans med den studerande en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK).

Vi hälsar dig varmt välkommen!

Läropliktiga ska i första hand ansöka till vår kockutbildning i Pargas, https://www.axxell.fi/sv/kock-pargas.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kock (Karis, masterchef), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis för den studerande. För arbetslivsperioder behöver du egna kökskläder och skor. Även andra avgifter (myndighetsavgifter) kan tillkomma.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kock (Karis, masterchef)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu