🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Lant START

Axxell, paikassa Espoo
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
13 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
13 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lant START

Lant START är en utbildning som kan lämpa sig för dig som behöver 30 kompetenspoäng lantbruksstudier för att ta över en gård.

Utbildningen ordnas antingen på Brusaby  i Kimito (udda år) eller på Överby i Esbo (jämna år). Utbildningen som startar hösten 2024 ordnas på Axxell Överby i Esbo. Utbildningen består av de första examensdelarna i landsbygdsföretagarexamen. Den ordnas under perioden september till juni som flerformsstudier. Detta innebär att kursen består av ca 30 närstudiedagar samt hemuppgifter.

I utbildningen behandlas grunderna i gårdsskötsel (odla växter, använda traktor och övrig teknik, sköta husdjur och skog) samt företagande och ekonomi. Den röda tråden för ekonomistudierna är uppgörandet av en företagsplan för ett företag (det egna eller ett planerat).

Då de flesta som går utbildningen har ordinarie arbeten ordnas största delen av närstudiedagarna på veckoslut. Den vanliga lösningen är närstudier fredag-lördag-söndag ungefär var tredje vecka.
Att avlägga examen

Enligt examenssystemet kan man avlägga examensdelar helt oberoende av hur man skaffat sig kunskapen och färdigheterna. Tillsammans med examenshandledaren / läraren går man igenom ditt utgångsläge, vad som ännu kan behöva kompletteras och, om det behövs komplettering för att klara av examensdelen, hur den skaffas.

Delarna i lantbruksexamen

Grundexamen inom lantbruksbranschen erhåller man efter att ha klarat av en tillräckligt omfattande kombination av överenskomna examensdelar som finns angivna i examensgrunderna.

Utbildningen "Lant START"

De två första examensdelarna i examen, Arbete inom lantbruksbranschen (15 kompetenspoäng) och Arbete i ett företag inom naturbruk (15 kompetenspoäng), är obligatoriska delar för alla som avlägger grundexamen inom lantbruksbranschen, oberoende av kompetensområde (så som lantbruk, djurskötsel och lantbruksteknologi). Kring de här delarna har Axxell Brusaby byggt upp en utbildning som vi kallar "Lant START". Genom den här uppbyggnaden motsvarar kursen myndigheternas minimikrav på lantbruksutbildning för att vara "stödberättigad" (startstöd).

Tidpunkt

Närstudiedagarna hålls preliminärt enligt följande:

2024

13.9
4-6.10
25-27.10
15-17.11
13-15.12

2025

17-19.1
7-9.2
28.2-2.3
21-23.3
11-13.4

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lant START, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lant START? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu