🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Målare

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Målare

Ny utbildning startar i januari 2024!

Du, som är intresserad av målningsarbeten såsom till exempel renoveringsmålning, nybyggnadsmålning, fasadmålning samt tapetsering och vill studera med fokus på praktisk inlärning, sök till Axxells byggnadsmålarutbildning för vuxna!

sprutmålningUtbildningens mål och förverkligande

Målet med utbildningen är, att man under studietiden lär sig att självständigt och med rätta metoder tillämpa sina kunskaper och färdigheter senare i arbetslivet.

Du lär dig utföra bland annat renoverings- och nybyggnadsmålningsarbeten samt grunderna i tapetsering och sprutmålning. Utöver målning och tapetsering av de inre ytorna i byggnader kan en målare välja som specialkunnande ytbehandling av fasader, golvbeläggningar och vattenisolering. Dessutom kan en målare måla byggnadsdelar och möbler av olika material.

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier vilket betyder praktiska övningar och teoriundervisning 2-3 dagar per vecka (dagtid) och resten av utbildningen är distansstudier samt utbildning på arbetsplats (praktik). För att avlägga hel examen krävs även avlagda gemensamma ämnen.

Inga närstudiedagar i juli.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är över 18 år och som är intresserade av målarbranschen och vill avlägga helexamen eller delar av grundexamen inom ytbehandlingsbranschen. För varje studerande görs en personlig studieplan. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket (svenska/finska), behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Ekonomiska förmåner

Studierna är heltidsstudier och berättigar till studiestöd/vuxenutbildningsstöd. Närmare information om stöd och förmåner under utbildningstid ger Folkpensionsanstalten, Utbildningsfonden, fackföreningen, TE-byrån och Jobblinjens utbildningsrådgivning tfn. 0295 020 712 e-post: utbildningsradgivning@te-byran.fi

Obs! Om du är arbetslös skall du kontakta TE-byrån innan du söker till utbildningen.

Innehåll

Utbildningen är praktiskt inriktad och en del av utbildningen sker på arbetsplatserna. Utbildningen består av bl.a. följande examensdelar (2 obligatoriska, 3-4 valbara):

  • Renoveringsmålning i byggnader
  • Nybyggnadsmålning
  • Fasadmålning av småhus
  • Tapetsering
  • Förnyande av golvbeläggningar
  • Ytbehandling av träytor
  • Reparation av konstruktioner
  • Grundläggande arbeten inom fuktisolering
  • Planering av företagsverksamhet

Heta arbeten-, förstahjälp- och arbetssäkerhetskort-kurser ingår i utbildningen.

För att avlägga hela examen ingår även gemensamma ämnen.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Maalari

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Målare, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri men avgifter för studiematerial kan tillkomma. Olika avgifter till myndigheter ingår inte heller i den avgiftsfria undervisningen (t ex kort).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Målare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu