🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattitutkinnot

Naturfotografi

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Naturfotografi

Detta är en utbildning som leder till yrkesexamen inom mediebranschen och har en inriktning på naturfoto. Ny utbildning startar i maj 2024!

Axxell upprätthåller en unik utbildning som förbereder för yrkesexamen inom mediebranschen med fotografi som kompetensområde. Utbildningen är anpassad för dig som arbetar eller studerar på något annat ställe samtidigt, men har möjlighet att studera vid sidan om.

I examen ingår två obligatoriska examensdelar, ”Kännedom om mediebranschens verksamhetsmiljö” 15 kp och ”Behärskande av produktionsprocesserna för fotografering” 55 kp. I dessa examensdelar behandlas allmänt hur det är att jobba inom branschen med kommunikation via olika media och att behärska upphovsrätt. Dessutom behandlas kamerautrustning, bildbehandling och bildproduktion för olika ändamål.

Läs mera om examensdelen "Kännedom om mediebranschens verksamhetsmiljö" 15 kp i examensgrunderna: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat/4323695

Läs mera om examensdelen "Behärskande av produktionsprocesserna för fotografering" 55 kp  i examensgrunderna:: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat/3114571

Examen har flera valbara examensdelar. Axxell har valt att erbjuda utbildning inom följande:

"Genomförande av bildbehandling” 30 kp - läs mera om den i examensgrunderna https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat/3124725

”Framställning av naturbilder” 50 kp - läs mera om den i examensgrunderna https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat/3114576

De två sistnämnda valbara examensdelarna kan bytas ut om man har kunnande eller på egen hand skaffar sig kunnande inom någon av följande examensdelar:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat

Examensdelen "Framställning av naturbilder" innehåller det mesta som hör till detta område. Här blir det både landskapsfotografering och art- och biotopfotografering. Många exkursioner inom hela landet och också i våra grannländer med t.ex. björnfotografering från gömsle och fotografering av skärgårdslandskap. Du får t.ex. fotografera våra stora rovdjur och -fåglar, lära dig om teknisk utrustning och ta del av experters föreläsningar och bildvisningar.

Examen kan avläggas oavsett utbildningen, ifall dina tidigare kunskaper räcker till. I så fall gör du bara yrkesprov för att påvisa ditt kunnande.

 

Björn strövande i myrmark

 

Hur förverkligas utbildningen?

Utbildningen är anpassad för dig som arbetar eller studerar på något annat ställe samtidigt men har möjlighet att studera vid sidan om.

Vårt geografiska område är Finland och grannländerna, det räcker gott och väl till för att lära sig fotografera i natur. Oftast träffas vi under ett förlängt veckoslut per månad, ibland kan det gälla en veckas kurs – om vi åker längre bort.

 

Naturfotograf i arbete

 

För varje studerande görs en personlig utvecklingsplan för kunnande vars målsättning är att fokusera på de saker som deltagaren behöver för att klara examen, och du förväntas delta bara i sådana kursdelar som du behöver, därför varierar dessa kostnader mycket. Du förväntas delta i sådana kursdelar som hjälper dig att utvecklas som fotograf och som du behöver för att klara examen.

Undervisningen sker i Adobe Photoshop CC, men CS versioner funkar också bra. Som studerande i Axxell får du under din studietid tillgång till Adobe Photoshop CC.

På Kimitoön har Axxell ett gömsle för fotografering av bl.a. örn och korp. Där får våra studerande öva sig på fotografering från gömsle och samtidigt bygga ut sin portfolio.

 

Sovande räv i vinterlandskap

 

Att notera vid ansökning

Denna är en utpräglad utbildning för vuxna och du bör ha ett stort intresse för natur samt vana att vistas och röra dig i skog och mark. Material och information delas via vår inlärningsplattfrom Itslearning och speciellt examensdelen "Genomförande av bildbehandling" kräver att man inte är helt obekant med användning av datorer.

Vid antagningsprocessen uppskattar vi fotograferingsvana och -ambition, naturkunskap – samt vilja att avlägga examen. Detta är ju inte en grundkurs i fotografering utan en yrkesutbildning för dig som tänker dig en framtid inom branschen.

 

Naturfotograf i arbete

 

Kostnader

En kursavgift på 450 euro tas av alla antagna till utbildningen. Arbetslösa eller permitterade halva priset (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas). Därtill tillkommer kostnader som är relaterat till utbildningen: dina egna resekostnader, kost och logi, ev. materialkostnader samt komplettering av egen fotoutrustning. När vi träffas i Brusaby finns det möjlighet till förmånlig övernattning i våra internatsbyggnader: övernattning i eget rum 20 euro, övernattning i delat rum 15 euro och hyra av lakan och handduk 10 euro.

 

Naturfotograf i arbete

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Naturfotografi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kustannukset

En kursavgift på 450 € tas av alla antagna till utbildningen. Kursavgiften kan betalas i rater. Arbetslösa eller permitterade halva priset (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas). Därtill tillkommer kostnader som är relaterade till utbildningen: dina egna resekostnader, kost och logi, vissa egna material samt egen fotografisk utrustning som du ännu saknar. För varje studerande görs en personlig studieplan vars målsättning är att fokusera på de saker som deltagaren behöver för att klara examen, och du förväntas delta bara på sådana kursdelar som du behöver, därför varierar dessa kostnader en del.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Naturfotografi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu