🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Programutvecklare (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Programutvecklare (för unga)

Är du bra på datorer och dataprogram? Vill du bli ännu bättre? Axxells programutvecklarutbildning (tidigare datanomutbildning) ger dig den kunskap du behöver för att förvandla ditt datorintresse till ett yrke. Du kan söka till oss direkt efter högstadiet eller när du är lite äldre och kanske redan vuxen.

Programutvecklarstudierna är för dig som är redo att kläcka idéer i en bransch som aldrig sover. Det är få branscher som utvecklas lika snabbt som IT-branschen och vill man lyckas gäller det att hela tiden uppdatera sin kunskap. Datakunniga personer behövs idag i alla branscher. Lösningen till detta är att skaffa sig en bra och mångsidig grundutbildning och hitta sitt eget expertisområde. Det får du hos oss.

Som programutvecklare blir du expert på digital kommunikation. Genom teoretiska studier, praktiska övningar och eventuella beställningsarbeten lär du dig använda datorns olika funktioner och arbetar med många varierande program. Hos oss lär du dig programmera, bygga nätverk och hemsidor samt att betjäna kunder på ett professionellt sätt. Efter studierna kan du ge dig ut i arbetslivet eller studera vidare på högskola eller universitet.

I utbildningen satsar vi på webbdesign och programmering inom Javascript och PHP. Vi utbildar mångsidiga webbutvecklare som klara såväl design och hemsideutveckling som programmering. Efter studierna har du kunskap som behövs inom den moderna företagsvärlden som satsar på t.ex. e-handel, webbmarknadsföring och datastöd och -service för sin personal och sina kunder.

En programutvecklarexamen leder till goda möjligheter i arbetslivet eller till fortsatta studier på högskolor och universitet!

Innehåll

Studierna består av bl.a. programmering inom Javascript och PHP, webbdesign och hemsideutveckling. En del av studierna jobbar man på på olika arbetsplatser (utbildning enligt utbildningsavtal). Liksom i alla andra yrkesutbildningar ingår endel gemensamma ämnen.

I utbildningen ingår perioder ute i arbetslivet som ger dig viktiga kontakter till arbetsmöjligheter. Var dock beredd på att du behöver söka en arbetsplats utanför den egna hemorten.

Examensgrunderna hittar du här

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Programutvecklare (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Programutvecklare (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu