🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Rörmontör (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rörmontör (för unga)

Är du en noggrann och praktiskt lagd person, som gillär utmanande och krävande arbetsuppgifter? Vill du dessutom lära dig att lösa praktiska problem? Om rörmontör är ditt val kommer du att lära dig nya saker så länge du är aktiv inom branschen.

Studierna

Studierna är uppbyggda på det sättet att du i början lär dig använda de vanligaste verktygen inom branschen. Dessutom lär du dig hur viktigt det är att skydda dig själv mot olika faror som rörarbeten för med sig.

Du får lära dig olika svetsmetoder, installation av vatten- och avloppssystem, att läsa ritningar och att använda de vanligaste rörmaterialen. I utbildningen ingår också perioder i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal), dvs du gör en del av dina studier med handledning ute i arbetslivet.

Under studierna får du lära dig om olika värmesystem, att installera radiatorer, hur expansionssystemen fungerar och hur man installerar och ställer in pumpar. Ventilationskanaler, ventilationsaggregat och olika regleringar, inställningar och mätningar av värme- och ventilationssystem ingår också.

Efter examen

Du kan genast ge dig ut i arbetslivet och börja jobba som rörmontör. Du kan välja att specialisera dig inom branschen genom yrkesexamen och specialyrkesexamen och du kan också studera vidare till VVS- ingenjör vid yrkeshögskola.

Några exempel på specialiseringsområden efter avslutad examen:

VVS-renovering
kylteknik
underhåll och renovering av ventilationssystem
installation av rörsystem för kommunalteknik

Arbetslivet

Som rörmontör kan du arbeta med olika typer av arbetsuppgifter. Du kan installera vatten-, avlopps-, ventilations- och värmesystem i olika typer av byggnader som egnahemshus, skolor, industrifastigheter eller affärslokaler.

Viktiga egenskaper hos en rörmontör

  • Noggrannhet och punktlighet
  • Villig att lära sig nya saker
  • God initiativ- och samarbetsförmåga
  • Arbetssam
  • Kundbetjäning

Examensgrunderna hittar du här

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Studerandes historia

Emil Nystedt blev färdig rörmontör i december 2018. Efter att han blev klar har han flyttat till Norge och jobbar nu där med VVS-arbeten. Läs hela Emils historia i VVS-tidningen 2/2019 här pdf.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rörmontör (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rörmontör (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu