Sivuston käyttötapa: Mobiili
Pituus: 3 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Aloituspäivämäärä: Syksyisin
marker Hakuaika käynnissä
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutuspaikkakunta: Helsinki
Koulutustyyppi: Lukiot ja erikoislukiot
Koulutuksen järjestäjä: Helsingin kielilukio

Kielilinja

Kielilinja Helsingin kielilukiossa

Kielilinja

Helsingin kielilukion kielilinjalla opiskelija syventää ja monipuolistaa kielitaitoaan ja eri kulttuurien tuntemustaan ja saa valmiuksia kansainväliseen toimintaan ja työhön. Linjalla opiskellaan vähintään 12 kielipainotteisen ohjelman kurssia. Nämä kurssit valitaan valinnaisten kielten valtakunnallisista syventävistä kursseista sekä kaikkien kielten koulukohtaisista syventävistä ja soveltavista kursseista.

Kaikissa kielissä tarjotaan valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit, joiden myötä valmentautuminen yo-kokeisiin onnistuu hyvin. Opiskelija voi halutessaan valita myös koulukohtaisia kirjoittamisen ja suullisen kielitaidon kursseja, kulttuurikursseja sekä erikoiskursseja. Koulussa järjestetään vuosittain kieliviikko tapahtumineen ja muuta kansainvälistä toimintaa kuten Kiina-projekti ja leirikouluja ulkomaille.

Kielilinjan opiskelija voi halutessaan vähentää opinto-ohjelmastaan enintään kahdeksan (8) pakollista kurssia. Lukion jokaisen pakollisen oppiaineen pakollisista kursseista on kuitenkin suoritettava vähintään puolet.

Kielipassi

Kielilinjan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Helsingin kielilukion oma Kielipassi. Kielipassin tavoitteena on kannustaa opiskelijaa monipuoliseen ja pitkäjänteiseen kielten opiskeluun sekä ohjata häntä suunnittelemaan omia opintojaan omien vahvuuksiensa ja tulevaisuuden suunnitelmiensa näkökulmasta.

Kiinnostuitko kielilinjasta?

Lisätietoa Helsingin kielilukion kielilinjasta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Helsingin kielilukio on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

Hakeminen ja kelpoisuus

Helsingin kielilukion kielilinjalle haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Valinta kielilinjalle tehdään perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Tutkinto / todistus

Ylioppilastutkinto + lukion päättötodistus

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Kielilinja.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukiossa voi opiskella joko kielilinjalla tai yleislinjalla. Lukiossa opiskelee yhteensä noin 600 lukiolaista, joista kielilinjalla aloittaa vuosittain 70 uutta opiskelijaa ja yleislinjalla 116 opiskelijaa.  Helsingin kielilukiolla on valtakunnallinen kielten erityistehtävä. Tämä tarkoittaa sitä, että kielilinjalaisella on oikeus vähentää pakollisia...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin kielilukio

Helsingin kielilukio yhteystiedot

Helsingin kielilukio

Kajaaninlinnantie 10
00900 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi