Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
Noin 9 kuukautta
Elokuussa
   
Lähiopetus
Kälviä
Kansanopistot

Nepsy - ohjaaja

Suomessa koulutetaan NEPSY- valmentajia vähintään 20:lla erilaatuisella koulutusohjelmalla, joten tarjonta on laajaa ja myös laadultaan kirjavaa.

NEPSY-ohjaajan koulutus on uudenlainen neuropsykiatrisen valmennuksen koulutus, jossa pääpaino on käyttäytymisterapeuttisissa ja kognitiivisissa menetelmissä. Koulutuksessa opiskellaan niitä menetelmiä, joiden vaikuttavuudelle löytyy tutkimusnäyttöä.

Usealle psykososiaaliselle työskentelytavalle on olemassa hyvinkin vankkaa tutkimusnäyttöä NEPSY-pulmien kuntoutuksessa. Useat psykoterapeutit hallitsevat näitä työskentelytapoja, mutta eivät koe tietävänsä riittävästi neuropsykiatrisista häiriöistä ja niiden luonteesta.

NEPSY-osaamisen edistäminen ja tutkimusnäyttöön perustuva kehittäminen on kuitenkin koettu tärkeäksi aiheeksi. Nepsy-ohjaajan koulutus on ensimmäinen korkea-asteen opinnoiksi skaalattu koulutuskokonaisuus, jonka sisältö vastaa psykoterapeuttiopintojen edellyttämiä lisäopintoja. Opiskelija voi halutessaan koulutuksen aikana suorittaa osia psykologian perus- ja aineopinnoista suoraan yliopistoon.

NEPSY-ohjaajan koulutuskokonaisuus tarjoaa vain ja ainoastaan sitä kliinistä osaamista palvelevaa koulutusta, jolle on valmiiksi olemassa yleisesti hyväksyttyä konsensusta interventioiden vaikuttavuudesta.

NEPSY-ohjaajan koulutuksen hyväksytysti suorittanut on perehtynyt kognitiiviseen psykologiaan, neuropsykologiaan, erityispedagogiikkaan ja integratiiviseen psykoterapiaan. NEPSY-ohjaajalla on taustateoreettinen ymmärrys ja käytännönläheinen integratiivinen viitekehys. Hän on perehtynyt suositusten mukaisiin ja näyttöön perustuviin interventioihin, niiden indikaatioihin ja kontraindikaatioihin.

Valmistuttuaan NEPSY-ohjaaja voi halutessaan syventää osaamistaan lisää suorittamalla NEPSY-terapeutin opinnot, jotka kestävät toisen vuoden. Nepsy-ohjaajan ja -terapeutin nimikkeistä on tavaramerkkirekisteröintiprosessi meneillään, joten käytännössä nimikettä voivat käyttää vain ao. koulutusohjelman suorittaneet henkilöt.

Koulutuksen sisältö 

NEPSY- ohjaajan koulutus on ainoa NEPSY -koulutus Suomessa, jonka sisältö vastaa voimassaoleviin hoitosuosituksiin. NEPSY- ohjaajan koulutus on myös ainoa Nepsy- koulutus Suomessa, joka täyttää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämien lisäopintojen laatuvaatimukset mahdollistaen jatko-opinnot terapeuttikoulutuksiin. Koulutusohjelma on suunniteltu 100% tieteelliseen tutkimusnäyttöön perustuen. Tasoltaan koulutus vastaa korkea-asteen opintoja.

 • Kognitiivisen psykologian perusteet (2 op)
 • Lasten ja nuorten psykiatria (5op)
 • Neuropsykiatria 1 (5 op)
 • Kliiniset interventiot 1 (5 op)
 • Integratiivinen psykoterapia 1 (5 op)
 • Psykososiaalinen ohjaus ja neuvonta (2 op)
 • Vaikuttamisen ja valmentamisen psykologia (1 op)

Koulutuksen toteutus

NEPSY-ohjaajan koulutus sisältää vuoden aikana 18 lähiopiskelupäivää.
Ohjelmassa lisäksi kirjallisuustyöskentelyä, verkko-opintoja ja oppimistehtäviä.

Koulutuksen lähiopetuspäivät:

 • 23-24.8.2021
 • 22-23.9.
 • 27-28.10.
 • 15-16.11.
 • 13-14.12.
 • 17-18.1.2022
 • 21-22.2.
 • 21-22.3.
 • 25-26.4.

Lisätietoja koulutuksesta

Koulutuksen sisällöstä vastaa Suomen Psykologinen Instituutti. Kouluttajina toimivat Suomen Psykologisen Instituutin sekä yhteistyöyliopiston asiantuntijakouluttajat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nepsy - ohjaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten, aikuisten, heidän perheidensä ja verkostojen kanssa työskentelevät korkeakoulutetut sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan ammattihenkilöt. Pohjakoulutuksena tulee olla jonkun yllämainitun kelpoisuuden tuottava ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto. Poikkeustapauksessa koulutukseen voidaan hyväksyä myös ammatillisen tutkinnon suorittanut, mikäli hänellä on riittävästi alan työkokemusta ja kyky lukea englanninkielistä ammattikirjallisuutta. Koulutus sopii hyvin myös neuropsykiatrisille valmentajille, jotka haluavat päivittää osaamistaan.

Hakulomake ja hakuohjeet löytyvät oppilaitoksen omilta sivuilta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2690 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nepsy - ohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Käytyäsi kansanopistolinjan, saat yhteishaussa kuusi lisäpistettä! Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka ottamaan rennommin tai vähän vakavammin. Löydä oma polkusi, kansanopistossa...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Opistontie 1
68300 Kälviä

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Nepsy - ohjaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Nepsy - ohjaaja täytä seuraavat tiedot: