Sivuston käyttötapa: Mobiili

Arkkitehtuurilinja

Päivölän opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syyskuussa
   
Päiväopinnot
Tarttila
Kansanopistot

Arkkitehtuurilinja

Arkkitehtuurilinja

Arkkitehtuurilinja

Arkkitehtuurin valmentavissa opinnoissa kehitetään opiskelijan valmiuksia selviytyä jatko-opintojen ennakkotehtävistä ja pääsykokeista parhaalla mahdollisella tavalla sekä kuvataiteen että matematiikan alueilla. Arkkitehtuurilinja soveltuu hyvin esimerkiksi arkkitehtuurin pääsykokeisiin valmistautuville. Voit myös korottaa ylioppilaskokeiden arvosanoja tai täydentää tutkintoasi.

Opetus on lähiopetusta n. 25 oppituntia viikossa. Opetusta voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Arkkitehtuurilinjan opinnot

Arkkitehtuurin valmentavissa opinnoissa opiskeltavat kuvataiteen perusopinnot perehdyttävät opiskelijan kuvalliseen ja luovaan ajatteluun, tutustuttaa kuvataiteen eri menetelmiin sekä ohjaa opiskelijaa tutkimaan ja ilmaisemaan kulttuurisesti moninaista todellisuutta taiteen keinoin. Keskeisenä pedagogisena lähtökohtana on, että opiskelijoilla on mahdollisuus kokeilla, harjoitella, käyttää ja soveltaa monipuolisia ilmaisukeinoja arkkitehtuurin näkökannalta.

Kuvataiteen perusopinnot vastaavat Lapin yliopiston avoimen yliopiston vaatimuksia. Opinnoissa perehdytään taiteellisen ilmaisun kurssien avulla muutamiin perusilmaisutekniikoihin sekä kuvan rakentamisen peruskysymyksiin. Opinnot painottuvat käytännönläheisesti oman taiteellisen toiminnan kehittämiseen ja oman työskentelyn esille tuomiseen. Jokaiselle luodaan oma henkilökohtainen opintosuunnitelma näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Opintojaksot

 • Johdatus taiteelliseen ajatteluun, 4 op
 • Portfolio, 1 op
 • Plastinen sommittelu, 4 op
 • Värioppi, 4 op
 • Havaintopiirustus, 4 op
 • Maalaus, 4 op
 • Kokeellinen grafiikka, 4 op

Matematiikkaa räätälöitynä

Arkkitehtuuriopinnoissa pääset hyödyntämään jo käsitteeksi muodostuneen Päivölän opiston Matematiikkalinjan korkeatasoista opetusta. Yliopistojen pääsykokeeseen kuuluu matemaattista osaamista mittaava koe, joka perustuu lukion pitkän matematiikan oppimäärään. Voit myös korottaa ylioppilaskokeiden arvosanoja.

Opintojaksot

 • Arkkitehtimatematiikkaa, 20 op
 • Eriytyvät opinnot, 15 op
  • tekninen piirustus
  • tilallinen ajattelu
  • hahmotyskyky ja mittasuhteet
  • pienoismalliharjoittelu
  • arkkitehtuurin luennot

Koulutuksen toteutus

Kuvataiteeseen perehdytään sekä teoreettisesti että käytännönläheisinä työpajoina. Opinnot koostuvat yhteisistä työpajoista sekä henkilökohtaisesta ohjauksesta pääsykoetehtävien ja oman portfolion parissa. Kaikki tehtävät tähtäävät luovuuden avautumiseen ja oman ilmaisuvoiman vahvistumiseen.

Opintosuunnitelmat laaditaan yksilöllisesti lähtö- ja tavoitetason perusteella. Yksilöllinen opintosuunnitelma kehittää osaamistasi todennäköisesti paremmin kuin yliopistopaikka alalla, joka ei ole ensisijainen vaihtoehtosi. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Arkkitehtuurilinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Valmentavat opinnot on suunnattu niille arkkitehtuuriopintoihin hakeutuville, jotka haluavat parantaa mahdollisuuksiaan sekä hakutehtävissä että pääsykokeissa. Haku tapahtuu täyttämällä oppilaitoksen nettisivuilla oleva sähköinen hakulomake.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Arkkitehtuurinjan opintomaksu suoritetaan kahdeksassa (8) erässä (syys-huhtikuussa): 

 • 2 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 4720 € (590 €/erä)
 • 1 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 5760 € (720 €/erä) Rajoitettu määrä!
 • Ilman majoitusta (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 3920 € (490 €/erä)

Lisäksi opiskelija maksaa Lapin yliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksut kuvataiteen perusopinnoista suoraan avoimeen yliopistoon. Maksamalla rekisteröintimaksut, saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön ja opintosi kirjataan Lapin yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.

Useimmat opiskelijat asuvat Päivölässä opintojen ajan. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneita on rajallisesti ja niistä peritään lisämaksu. Yhden hegen huoneita kannattaa tiedustella ajoissa ennen opintojen alkua. Asumiseen sisältyy kaikki ruokailut opiskelupäivinä (maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen). Opiskelijoiden käytössä on langaton nettiyhteys.

Opintotuki

Opinnot kuuluvat Kelan opintotukijärjestelmän piiriin. Opintiohin saatu opintotuki ei vaikuta korkeakoulun ja yliopiston opintotukikuukausiin. Opiskelupaikka Päivölän opistossa ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin haettaessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Arkkitehtuurilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän hakea tutkinto-opiskelijaksi suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Arkkitehtuurilinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.