Näyttää 1-20 koulutusta 21 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 21 tuloksesta
1
2

Eläintenhoitajan koulutus

Pidätkö eläinten parissa työskentelystä ja niiden hoitamisesta? Eläintenhoitajakoulutus sopii henkilöille, jotka ovat määrätietoisia ja rauhallisia. Jatkuvasti kehittyvä ala vaatii systemaattista kiinnostusta uusien asioiden oppimiseen ja alalla tapahtuviin muutoksiin. Lisäksi työ voi olla fyysisesti raskasta, joten hyvä kunto auttaa selviytymään työssä eteen tulevista tilanteista.

Eläintenhoitajan ammatti

Eläintenhoitajan ammatti vaatii laajat perustiedot eri eläinten hoitamisesta ja anatomiasta. Eläintenhoitaja voi suuntautua koulutuksensa mukaan hyvin erilaisiin työtehtäviin. Eläintenhoitaja voi suuntautua koulutuksen aikana esimerkiksi:

  • klinikkaeläinhoitoon
  • tuotantoeläinhoitoon
  • tarhaeläinhoitoon
  • myyjäksi lemmikkieläinkauppaan
  • eläintarhan eläintenhoitoon
  • tai yrittäjäksi

Jokaisessa suuntausvaihtoehdossa työnkuvaan kuuluu huolehtia eläinten päivittäisestä hoidosta ja ruokinnasta sekä niiden hyvinvoinnista. Eläintenhoitoon keskittyvässä yrityksessä eläintenhoitaja toimii avustajana eläinlääkärin vastaanotolla, eläinklinikalla tai eläinsairaalassa. Elintarviketuotannossa eläintenhoitaja raportoi eläinten hyvinvoinnista ja tekee muistiinpanoja havaituista puutoksista.

Ammatissa voi työskennellä myös esimerkiksi lemmikkieläinkaupassa yrittäjänä tai myyjänä. Tarhaeläinten hoitoon suuntautunut eläintenhoitaja hoitaa tarhaeläinlajeja. Eläintarhassa eläintehoitajan työhön kuuluu eläinten asumisympäristöjen siivoamista sekä eläinten ruokintaa. Koe-eläinten hoitoon erikoistunut eläintenhoitaja vastaa koe-eläinten hyvinvoinnista ja avustaa tutkimuksissa.

Eläintehoitajan koulutus ja työelämä

Eläintenhoitajaksi voi opiskella toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suorittamalla maatalousalan perustutkinnon eläintenhoitoon suuntautuen. Aikuiskoulutuksessa tutkinnon voi suorittaa ammattitutkintona. Alaan liittyen on myös monia erikoisammattitutkintoja. Hyvin erilaisista työympäristöistä johtuen työaika- ja työtehtävät vaihtelevat työpaikasta riippuen. Tavanomaista on työskennellä myös viikonloppuisin ja iltaisin. Lisäksi työajat voivat olla kaksivaiheisia.

Eläintenhoitajan koulutukseen hakeminen

Eläintenhoitajan koulutuksen voi suorittaa minkä ikäisenä vain. Nuoret hakevat koulutukseen yhteishaussa, jonka lisäksi yhteishaun ulkopuolella on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Yhteishaussa koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi. Eläintenhoitajan ammattitutkintoihin haku on yleensä suorahakuna oppilaitokseen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!