Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
 • = Mukana kevään yhteishaussa
 • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
1
2

Graafisen suunnittelun koulutus

Graafinen suunnittelu on mielikuvien luomista, johon kuuluu painotuotteiden ja sähköisten viestimien tietosisällön visuaalisen ulkoasun suunnittelu. Graafinen suunnittelu on paljon muuta kuin kuvan ja tekstin yhteen sovittamista. Graafista suunnittelua tarvitaan kaikessa kuvallisessa viestinnässä. Graafiselta suunnittelijalta vaaditaan visuaalisten suhteiden tajua ja luovaa ongelmanratkaisukykyä, sekä usein jonkin visuaalisen työvälineen syvällistä tuntemusta.

Graafisen suunnittelijan tutkinto on mahdollista opiskella eri koulutusasteilla aina kansanopistoista yliopistoihin. Yliopistotasolla graafista suunnittelua opiskelevat suorittavat taiteen kandidaatin sekä halutessaan myös taiteen maisterin tutkinnon. Suomalaisista yliopistoista  graafisen suunnittelun koulutusta tarjoavat esimerkiksi Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu sekä Lapin yliopisto.

Ammattikorkeakouluissa graafista suunnittelua voi opiskella kulttuurialalla suorittaen medianomin tutkinnon suunnitteluun suuntautuen. Ammatillisten oppilaitosten sekä kansanopistojen graafisen suunnittelun koulutusvaihtoehdoista voit valita monista eri vaihtoehdoista mieleisesi. Visuaalisen viestinnän koulutus on myös mahdollinen.

Graafisen suunnittelun opiskelu ulkomailla

Monet opiskelijat haluavat myös opiskella graafista suunnittelua ulkomailla, joko kokonaan tai osittain esim. vaihto-opiskelun muodossa. Opiskelijavaihto-ohjelmaan osallistuminen on helpoin ja suosituin tapa lähteä määräaikaisesti ulkomaille. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvatkin moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia. Vaihto-opiskelupaikkan voi hankkia myös itse ja myös näihin paikkoihin voi hakea vaihtostipendiä. Jos taas haluat haastaa itsesi ja suorittaa koko graafisen suunnittelun koulutuksen ulkomailla ota siinä tapauksessa yhteyttä suoraan kiinnostuksesi kohteena olevaan oppilaitokseen.

Graafinen suunnittelija työelämässä

Graafinen suunnittelija tekee työtä asiakkaan määrittelemien tavoitteiden ja taloudellisten raamien pohjalta. Asiakkaalta tulleen toimeksiannon jälkeen graafinen suunnittelija ryhtyy tekemään alustavia suunnitelmia sekä perehtyy saatavilla olevaan aineistoon.

Graafisella suunnittelijalla on vilkas mielikuvitus, hän on luova ja kekseliäs. Graafisen suunnittelijan vastuualueeseen kuuluu työn visuaalinen ulkoasu. Graafiset suunnittelijat tekevät töitä muun muassa kirjojen, julisteiden, mainoskampanjoiden, verkkosivujen, yritysilmeiden ym. visuaalisen ilmeen kanssa. Työn lopullinen ilme ja ulkoasu ovat graafisen suunnittelijan vastuulla.

Useat graafiset suunnittelijat päättävät toimia yksityisinä yrittäjinä. Muita graafisten suunnittelijoiden työpaikkoja voivat olla esimerkiksi viestintätoimistot, mainostoimistot, lehdet tai televisioyhtiöt.

Graafisen suunnittelijan tutkinto mahdollistaa toimimaan työnimikkeillä kuten AD, visualisti, graafikko, taittaja tai kuvittaja.

Palaa sivun alkuun

Usein kysytyt kysymykset

 • Graafinen suunnittelu on luovaa prosessia, jossa visuaalisia elementtejä ja tyylejä käytetään viestinnän ja ongelmanratkaisun välineinä.

 • Graafinen suunnittelija luo visuaalisia ratkaisuja ja suunnittelee viestinnällisiä materiaaleja, kuten logot, mainosmateriaalit ja verkkosivustojen ulkoasut, käyttäen erilaisia ​​työkaluja ja tekniikoita.

 • Graafisen suunnittelijan tutkinto on mahdollista opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai toisen asteen oppilaitoksessa.

 • Visuaalisien kokonaisuuksien ja ulkoasujen suunnittelua sekö toteutusta esimerkiksi digitaaliseen ja printtimediaan. 

 • Visuaalinen viestintä on tapa välittää tietoa ja viestejä käyttämällä visuaalisia elementtejä, kuten kuvia, grafiikkaa ja symboleja. 

 • Art director eli AD on yleisesti käytössä oleva ammattinimike visuaalisen suunnittelun alalla, jonka vastuualueeseen kuuluu työn visuaalinen ulkoasu.

  AD:t tekevät töitä muun muassa kirjojen, julisteiden, mainoskampanjoiden, verkkosivujen, yritysilmeiden ym. visuaalisen ilmeen kanssa.

 • Graafinen suunnittelija voi työskennellä monenlaisissa organisaatioissa ja yrityksissä, kuten mainostoimistoissa, suunnittelutoimistoissa, markkinointiyrityksissä, yritysten viestintäosastoilla, mediayhtiöissä, julkishallinnossa, voittoa tavoittelemattomissa organisaatioissa ja itsenäisenä yrittäjänä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!