🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-17 koulutusta 17 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Kondiittorikoulutus

Kondiittorikoulutus on elintarvikealan perustutkinto, jossa suuntaudutaan leipomoalaan ja valmistutaan leipuri-kondiittoriksi.  Kondiittoriksi voi opiskella ammattiopistoissa ympäri Suomea. Kondiittorin työssä on hyötyä tarkkuudesta, sorminäppäryydestä, visuaalisesta silmästä sekä asiakaspalvelutaidoista.

Kondiittori opinnot

Elintarvikealan perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Leipuri-kondiittorin tutkintoon johtaviin koulutuksiin voi hakeutua yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen tai haastattelun perusteella. Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Kondiittorikoulutus antaa perusvalmiuden leipomo- ja konditoria-alan työtehtäviin. Opintoihin sisältyy muun muassa ruoka- ja kahvileipien, perinneleivonnaisten sekä kansainvälisten leipomotuotteiden valmistusta. Opinnoissa opetellaan myös leipomoeinesten, erilaisten konditoriatuotteiden sekä suklaa- ja sokeritöiden tekoa. Myös elintarvikehygienia, laadunvalvonta, tuotesuunnittelu sekä yritystoiminta ovat osa opintoja.

Leipuri-kondiittori koulutuksesta on mahdollista jatkaa myös jatko-opintoihin. Kondiittorin ammattitutkinto on tarkoitettu alalla jo toimiville, jotka haluavat suorittaa ammatillisen pätevyyden. Kondiittorimestariksi valmistutaan suorittamalla alan erikoisammattitutkinto. 

Kondiittori työelämässä

Kondiittoriksi haluavalla on oltava sorminäppäryyttä, kätevyyttä sekä tarkkuutta. Mielikuvitus sekä tarkka visuaalinen silmä ovat tärkeitä etenkin tuotteiden koristelussa. Useissa työtehtävissä myös asiakaspalvelutaidoista on hyötyä. 

Kondiittorikoulutuksen käynyt osaa työskennellä elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimusten mukaisesti. Hän osaa käsitellä raaka-aineita huolellisesti ja taloudellisesti. Kondiittorin työ on pääosin käsityötä, mutta myös koneiden ja muiden työvälineiden käyttö on tärkeä osa leipuri-kondiittorin ammattitaitoa.

Työelämässä kondiittorit heräävät usein aikaisin ja työrytmi voi olla ajoittain kiireinen. Työajat ovat kuitenkin vaihtelavat työpaikasta riippuen ja kondiittorin työ voi olla myös hyvinkin säännöllistä päivätyötä. Työllisyysmahdollisuudet ovat monipuoliset ja niihin voi hakeutua oman kiinnostuksen sekä erityisosaamisen perusteella.

Kondiittorit työllistyvät leipomoihin, konditorioihin, kahviloihin, ravintoloihin, pitopalveluyrityksiin tai leipomomyymälöihin. Työympäristöt vaihtelevat pienistä kotileipomoista suuriin teollisiin leipomoihin. Kondiittorikoulutus valmistaa myös itsenäiseen yrittäjyyteen.

Alan työllisyystilanne on vakaa, sillä leipomotuotteiden tasainen kysyntä ylläpitää työllisyystilannetta. Sesonkiaikoina tarvitaan paljon määräaikaisiin työsuhteisiin otettavia kondiittoreita.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, JEDU, Varia