🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 20 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Nuoriso-ohjaajan koulutus

Nuoriso-ohjaajaksi opiskellaan suorittamalla kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, jolloin valmistutaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Opintojen kesto määräytyy oman aiemman osaamisen mukaan. Nuoriso-ohjaajan koulutuksen voi opiskella myos oppisopimuksella.

Myös ammattikorkeakouluissa voi suorittaa yhteisöpedagogin (AMK) tai sosionomin (AMK) tutkinnon, joissa suuntautuen nuorisotyöhön voi toimia myös nuoriso-ohjaajana.

Nuoriso-ohjaajan koulutus sisältää monipuolisia ohjaamisen eri menetelmiä, joista opiskelija valitsee omiin vahvuuksiinsa soveltuvan syventävän ohjaamisen menetelmän. Vuorovaikutus- ja ryhmänhallintataidot sekä yhteiskunnallisen tietouden kasvattaminen ovat osa nuoriso-ohjaajan koulutusta.

Nuoriso-ohjaaja työelämässä

Nuoriso-ohjaajan työ on nuorten parissa työskentelyä erilaisissa ohjaustöissä. Nuoriso-ohjaajan koulutus valmistaa työskentelemään esimerkiksi vapaa-ajan toiminnan suunnittelun ja toteutuksen tehtävissä. Kulttuuri-, liikunta-, seikkailu-, leiri-, retki- ja elämystoiminnan suunnittelu ja toteutus kuuluu usein nuoriso-ohjaajan työhön.

Työpaikkoina nuoriso-ohjaajalla on muun muassa kunnat, seurakunnat ja erilaiset järjestöt. Töitä tehdään enimmäkseen nuorisotiloissa, mutta joskus myös erilaissa tapahtumissa. Nuoriso-ohjaaja on aikuisena paikalla valvomassa ja ohjaamassa toimintaa.

Työn vaatimukset

Nuoriso-ohjaajan on oltava kiinnostunut ihmisten kasvamisesta ja kehittymisestä sekä oltava auttamishaluinen ja empatiakykyinen. Nuorten kanssa on osattava toimia oikein. Luotettavuus ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat niin ikään tärkeitä ominaisuuksia nuoriso-ohjaajalle.

Koska nuoriso-ohjaajan koulutus opettaa nuorten kanssa toimimista, suunnittelu ja organisointi on myös hyvä hallita. Nuoriso-ohjaajien on hallittava kokonaisuuksia työssään.

Nuoriso-ohjaajien on myös tunnettava opiskeluasiat ja erilaiset tahot, jotka voisivat erilaisia nuoria auttaa. Nuoriso-ohjaajan työ on kannustaa nuoria tulevaisuuden suunnitelmissa, ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Kankaanpään opisto, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, ammattinetti.fi