Opiskelu Lappeenrannassa

Suomen ilmastopääkaupunki kutsuu!

Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät idyllinen Saimaan järviluonto ja korkean teknologian osaaminen. Monipuolinen yliopisto-opetus houkuttelee Lappeenrantaan tulevaisuuden tekijöitä.
Näyttää 1-20 koulutusta 79 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 79 tuloksesta
1
2
3
4

Lappeenrannan kaupunki

"Lappeenranta on opiskelijakaupunkina pieni, mutta kotoisa. Kampuksella on hyvä yhteishenki ja eri tieteenalojen opiskelijat viihtyvät hyvin keskenään."

– Miia, ympäristötekniikan opiskelija

Korkeatasoista koulutusta viihtyisässä Lappeenrannassa

Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, jossa yhdistyy idyllinen Saimaan järviluonto sekä korkean teknologian osaaminen. Lappeenrannasta löydät korkeatasoista koulutusta viihtyisässä ympäristössä! Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta tarjoaa tasokasta ja monipuolista tekniikan, talouden ja sosiaali- ja terveysalan koulutusta sekä Suomen parhaan opiskelija-asuntotilanteen. Kaupungin koon ansiosta opiskelija löytää nopeasti paikkansa opiskelijayhteisössä. 

Monipuolinen yliopisto-opetus houkuttelee Lappeenrantaan tulevaisuuden tekijöitä. Kaupungin sijainti ja laajat kansainväliset yhteistyöverkostot sekä yliopistokaupungin asiantuntemus tarjoavat yrityselämälle inspiroivan toimintaympäristön ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia nuorille osaajille.

Kulttuuripalvelut Lappeenrannassa

Kulttuurinnälkäiselle Lappeenranta tarjoaa monenlaista menoa. Elämyksiä voi kokea esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Musiikinfiilistelijä voi lähteä kuuntelemaan kaupunginorkesterin konsertteja ja rennosta kiertelystä kiinnostunut voi piipahtaa vaikkapa Lappeenrannan museoissa.

Lappeenrannan kaupungin nettisivuilla löytyvästä tapahtumakalenterista löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Liikunta ja ulkoilu Lappeenrannassa

Lappeenrannan liikunta- ja urheiluseurat sekä yksityiset liikunta-alan yritykset tarjoavat niin lapsille kuin aikuisillekin laadukkaat liikuntamahdollisuudet. Lappeenrannassa on yli 300 erilaista liikuntapaikkaa eri puolilla kaupunkia. Uimahallit, palloiluhallit, jäähallit, keilahalli, tekojäärata, pallokentät, golf-kentät, hiihtoladut, valaistut kuntopolut, uimarannat ja ulkoilureitit eri puolilla kaupunkia edistävät asukkaiden ja matkailijoiden liikunnallista elämäntapaa, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä sekä liikunnan harrastamista. Lisäksi kaupungissa toimii yli 120 liikunta- ja urheiluseuraa, joiden toimintaan lappeenrantalaiset osallistuvat ympäri vuoden.

Lisäksi opiskelijat järjestevät omatoimisesti erilaisia liikuntamahdollisuuksia, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

"Opiskelijat ovat  aktiivisia järjestämään erilaisia tapahtumia ja palveluita; aina bileistä erilaisiin kerhoihin ja monipuolisiin liikuntamahdollisuuksiin. Tekemisen puutetta ei tule varmasti olemaan!"

– Miia, ympäristötekniikan opiskelija

Koulutustarjonta Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki järjestää esiopetusta, perusopetusta, koululaisten iltapäivätoimintaa sekä lukiokoulutusta.

 Lappeenrannassa sijaitsee arvostettu Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), jossa voi opiskella tekniikan lisäksi myös kauppatieteitä. Lisäksi korkeakoulutusta tarjoaa Saimaan ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella seuraavilla aloilla: tekniikka, sosiaali- ja terveysala, liiketalous, hotelli- ja ravintola-ala sekä kuvataide. Lisäksi Lappeenrannassa toimivat Saimaan ammattiopisto Sampo sekä maasotakoulu. Opiskeluvaihtoehtoja löytyy myös avoimen korkeakoulun ja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta.

Alueella toimivat myös Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Etelä-Karjalan kesäyliopisto, Lappeenrannan musiikkiopisto sekä Joutsenon opisto.

Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa

Opiskelija voi hakea asuntoa esimerkiksi Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiöltä, LOAS:lta. Lisäksi Opiskelijan Lappeenranta ry välittää Lappeenrannan korkeakoulujen opiskelijoille asuntoja vapailta markkinoilta. Tämän palvelun avulla voi sekä etsiä että tarjota asuntoa vuokralle.

Lähteet: lappeenranta.fi; saimia.fi; opiskelijanlappeenranta.fi

Kuvat: lappeenranta.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!