Rahoitus

Rahoituksen opiskelu tarjoaa valmiudet toimia yrityksen rahoituksen suunnittelun, toteutuksen ja valvonnan vaativissa työtehtävissä. Rahoituksen asiantuntija hallitsee muun muassa pitkän ja lyhyen aikavälin rahoitussuunnittelun, rahoitusmarkkinat, rahoituksen välineet, tilinpäätösanalyysin ja kansainvälisen rahoituksen. Alta löydät rahoituksen alan koulutuksia Suomessa ja ulkomailla.
Näyttää 1-20 koulutusta 38 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 38 tuloksesta
1
2

Rahoitus

Rahoituksen alan ammattilaiset kykenevät ymmärtämään rahoitusmarkkinoiden toimintaperiaatteet sekä rahoitettavan yrityksen että sijoittajan näkökulmasta. Riskien analysoinnin ja hallinnan kysymykset ovat keskeinen osa ammatillista osaamista. Rahoituksen opetus ja tutkimus on yleisesti hyvin kansainvälisesti suuntautunutta ja laajalti arvostettua.

Rahoituksen opiskelu Suomessa

Rahoitusta opiskellaan useimmiten yliopistotasolla kauppakorkeakouluissa, joissa rahoitusta voi opiskella pääaineena. Myös ammattikorkeakoulutasolla järjestetään rahoituksen opetusta useimmiten liiketalouden koulutusohjelman muodossa, jossa voit valita rahoituksen suuntutumisen.

Rahoituksen opiskelu ulkomailla

Monet lähtevät nykyään ulkomaille suorittamaan rahoituksen opintojaan. Yllä olevasta hakupalvelusta löydät rahoituksen opintoja järjestäviä oppilaitoksia, joiden esittelysivuilla olevan yhteydenottopyyntölomakkeen kautta voit olla suoraan yhteydessä oppilaitoksiin kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi liittyen.

Rahoituksen ammattilaiset työelämässä

Rahoituksen opinnoista valmistuneita työskentelee yrityksissä, rahoituslaitoksissa ja julkisella sektorilla muun muassa talousjohtajina, laskentapäällikköinä, rahoitusjohtajina, tilintarkastajina, suunnittelijoina, sijoitusasiantuntijoina, meklareina ja dealereinä, konsultteina, kaupallisen alan opettajina ja tutkijoina.

» Tutustu tarkemmin tarjolla oleviin rahoituksen koulutuksiin

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

» Työelämäosio: Kaupallinen ala


Lähteet: Oulun yliopisto, Aalto-yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!