Valmennuskurssit verkossa

Valmennuskurssilla kohti fuksivuotta!

Kiiluuko korkeakoulun aloituspaikka jo silmissäsi, mutta pääsykoeurakka kohoaa vuorena edessäsi? Valmennuskurssi verkossa ovat hyvä vaihtoehto, mikäli haluat neuvoja, tukea ja opastusta pääsykokeisiin valmistautumiseen. Tutustu vaihtoehtoihin!
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
1
2

Valmennuskurssi verkossa

Valmennuskurssit tarjoavat yhden tavan oppia yliopiston tai ammattikorkeakoulun sisäänpääsyyn vaadittava tietomäärä ja valmistautua yliopiston pääsykokeisiin. Kursseilla opiskellaan oppimis- ja vastaustekniikoita, joista useilla opiskelijoilla ei ole vankkaa tietopohjaa ennen korkeakouluopiskelua.

Valmennuskursseja järjestetään myös etäopiskeluna, mikä mahdollistaa osallistumisen kursseille ympäri Suomea. Valmennuskurssi etänä onnistuu niin opetusvideoina, Online-kursseina kuin yksityisopetuksenakin. Lue alta lisää valmennuskursseista ja niiden hyödyistä.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet

Valintakokeiden tarkoituksena on arvioida pyrkijöiden opiskeluvalmiuksia ja kypsyyttä opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Tyypillisesti valintakoevaatimuksiin kuuluu erillistä kirjallisuutta, joka ilmoitetaan tarkemmin tulevan kevään osalta aina edeltävän vuoden syystalvena marras-, joulukuussa.

Pääsykokeeseen valmistautuminen on suuri prosessi, joka vaatii oikeaa asennetta ja riittävää suunnittelua. Valintakoekirjallisuus on hyvä hankkia välittömästi kun se julkaistaan. Vanhojen pääsykoemateriaalien lukeminen voi olla hyödyllistä, mutta niihin kannattaa paneutua varauksella, koska vaatimukset ja kysymykset vaihtelevat vuosittain paljonkin. Valmennuskurssit suunnitellaan siten, että valmentautumismenetelmät vastaavat kokeiden muuttuvia vaatimuksia.

Valmennuskurssit verkossa – motivaatiota ja suunnittelua

Oman motivaation löytäminen on opiskelun A ja O. Ennen valmentautumispäätöksen tekemistä kannattaakin pohtia tarkasti, mitkä ovat omat syyt hakeutua kyseiselle alalle. Huolellinen opiskelun suunnittelu on seuraava askel kohti pääsykokeiden läpäisyä. Kun suunnittelet etukäteen kuinka paljon aiot lukea päivässä ja viikossa, mitä todennäköisimmin vältät viime hetken stressaamisen ennen pääsykoetta.

Valmennuskurssit painottavat myös välipäivien pitämistä. Taukojen ja välipäivien pitäminen on myös huomioitava, ettei lukumotivaatio hiivu olemattomiin. Pääsykokeisiin valmistautuminen vaatii luonnollisesta panostusta opiskeluun, mutta itseään ei kannata polttaa loppuun.

Kenelle valmennuskurssi etänä sopii?

Valmennuskurssi verkossa voi sopia sinulle, joka:

 • Haluat opetusta pääsykoealueesta ja esittää kysymyksiä
 • Haluat mitata osaamistasi tehtävillä ja välikokeilla
 • Haluat oppia pääsykokeissa käytettävää vastaustekniikkaa
 • Haluat oppia opiskelutekniikkaa
 • Haluat rungon opiskelutahdillesi
 • Paikkakunnallasi ei järjestetä valmennuskursseja
 • Etäopiskelu on sinulle luontevaa

Kuinka valmennuskurssi etäopiskeluna toimii?

Tärkeintä pääsykokeissa ei ole se mitä olet vuosien aikana oppinut, vaan sen kuinka osaat esittää oppimasi. Menestyäksesi sinun tulee osoittaa, että olet sisäistänyt opiskelemasi asiat ja osaat tarkastella niitä erilaisista näkökulmista. Sinun on myös osoitettava kykyä omaperäiseen ja oivaltavaan ajatteluun sekä omien näkökantojesi johdonmukaiseen ja selkeään esittämiseen.

Kaikki valmennuskeskukset pitävät kursseja omien opetussuunnitelmiensa mukaan. Yhteistä tietysti kaikille kurssien järjestäjille on, että he haluavat oppilaittensa pääsevän läpi pääsykokeissa. Useimmiten ennen kurssin alkua käydään läpi kurssisuunnitelmat ja aikataulut.

Valmennuskurssit verkossa vaihtelevat, mutta usein ne muodostuvat etäopetustilanteista, itsenäisestä opiskelusta, tehtävistä sekä välikokeista. Välikokeiden ja testien avulla pystyt seuraamaan kehittymistäsi. Valmennuskurssien opettajat ovat omien alojensa osaajia.

Erilaiset valmennuskurssit netissä

Voit valita sinulle sopivan tavan osallistua valmennuskurssille netissä:

 • Verkossa opiskeltava Online-kurssi
 • Itseopiskelupaketti
 • Opetusvideoita sisältävä kotikurssi
 • Yksityisopetus etänä

Itseopiskelupaketti tai opetusvideoita sisältävä kotikurssi voi sopia sinulle, joka kenties olet hakenut pääsykokeissa jo aiemmin. Itsenäisesti verkossa suoritettavat valmennuskurssit sopivat myös itsenäisille opiskelijoille, jotka haluavat lähinnä hyötyä valmiiksi jäsennellystä opetusmateriaalista.

Verkossa opiskeltava Online-kurssi sopii hyvin niille, jotka oppivat hyvin kuuntelemalla, haluavat opetusta pääsykoalueen aiheista tai haluavat esittää opettajille kysymyksiä. Yksityisopetuksessa saat henkilökohtaisen tuutorin, jonka kanssa saat mahdollisimman yksilöllistä ohjausta.

Takaisin sivun alkuun

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!