🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Merivartijat hoitavat rajaturvallisuuteen liittyviä tehtäviä, joita ovat rajatarkastukset, rajavalvonta sekä rikostorjunta ja tutkinta. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu pelastus- ja avustustehtäviä sekä tullivalvonta- ja poliisitehtäviä. Merivartijan työpaikkana voi olla esimerkiksi merivartioasema, vartiolaiva tai lentoaseman passintarkastusosasto. Toiminta

Lue lisää ammatista Merivartija

Merivartija hoitaa Rajavartiolaitokselle säädettyjä tehtäviä, joita ovat mm. rajatarkastukset, rajavalvonta, rikostorjunta ja tutkinta sekä muuhun valvontaan liittyvät tehtävät. Lisäksi toimenkuvaan kuuluvat pelastus- ja avustustehtävät sekä rajoitetusti tullivalvonta- ja poliisitehtävät.

Merivartija on rajavartiomies, jolla on Rajavartiolaitoksesta annetun

Lue lisää ammatista Merivartija

Merivartijan työpaikkana voi olla esimerkiksi merivartioasema, vartiolaiva, lentoaseman rajatarkastusosasto, huoltotukikohta tai esikunta.

Merivartijoiden perus-, jatko- ja täydennyskoulutus annetaan Rajavartiolaitoksen omassa oppilaitoksessa Raja- ja merivartiokoulussa Espoon ja Imatran koulutuskeskuksissa.

Rajavartijan peruskurssi

Rajavartijan peruskurssille haetaan suoraan Raja- ja merivartiokoululle. Valintalautakunta valitsee hakijoiden ansioiden perusteella pääsykokeisiin noin

Lue lisää ammatista Merivartija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Merivartija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 814 EUR
  • 4 814 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset