🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Rajavartijat ja merivartijat hoitavat rajaturvallisuuteen liittyviä tehtäviä, joita ovat rajatarkastukset ja rajavalvonta sekä rikostorjunta ja tutkinta. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu pelastus- ja avustustehtäviä sekä tullivalvonta- ja poliisitehtäviä. Työpaikkoja ovat mm. rajavartioasemat, rajanylityspaikat ja rajatarkastusosasto. Toiminta vaikeissakin

Lue lisää ammatista Rajavartija

Rajavartija hoitaa Rajavartiolaitokselle säädettyjä tehtäviä, joita ovat mm. rajatarkastukset, rajavalvonta, rikostorjunta ja tutkinta sekä muuhun valvontaan liittyvät tehtävät. Lisäksi toimenkuvaan kuuluvat pelastus- ja avustustehtävät sekä rajoitetusti tullivalvonta- ja poliisitehtävät.

Rajavartija on rajavartiomies, jolla on Rajavartiolaitoksesta annetun

Lue lisää ammatista Rajavartija

Rajavartijoiden yleisimpiä työpaikkoja ovat rajavartioasemat, rajanylityspaikat ja rajatarkastusosastot. Työpaikkoja on myös rajavartiostojen esikunnissa, korjaamoilla ja huoltokeskuksissa.

Rajavartijoiden perus-, jatko- ja täydennyskoulutus annetaan Rajavartiolaitoksen omassa oppilaitoksessa Raja- ja merivartiokoulussa Espoon ja Imatran koulutuskeskuksissa.

Rajavartijan peruskurssi

Rajavartijan peruskurssille haetaan suoraan Raja- ja merivartiokoululle. Valintalautakunta valitsee hakijoiden ansioiden perusteella pääsykokeisiin noin

Lue lisää ammatista Rajavartija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Rajavartija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 728 EUR
  • 3 225 EUR
  • 3 769 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset