🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Rikosseuraamustyöntekijät työskentelevät rikosoikeudellisten seuraamusten täytäntöönpanossa yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, joissa he huolehtivat vapaudessa suoritettavien yhdyskuntaseuraamusten kuten yhdyskuntapalvelun täytäntöönpanosta. Ammatissa tarvitaan mm. vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä alan lainsäädännön ja määräysten tuntemusta.

Lue lisää ammatista Rikosseuraamustyöntekijä

 

Rikosseuraamustyöntekijä työskentelee yhdyskuntaseuraamustoimistossa tai sen alaisessa toimipaikassa yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanossa. Työ on yksilökohtaista asiakas- ja lähityötä.

Yhdyskuntaseuraamuksissa rikoksista tuomitut suorittavat rangaistuksensa vapaudessa, mutta heidän vapauttaan rajoitetaan ehtojen tai velvoitteiden avulla.

Lue lisää ammatista Rikosseuraamustyöntekijä

 

Rikosseuraamuslaitoksen (RISE) rikosseuraamusalueiden (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-Pohjois-Suomi) yhdyskuntaseuraamustoimistot.

 

 

Laurea-ammattikorkeakoulussa Vantaan Tikkurilassa voi opiskella rikosseuraamusalaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan sosionomi (AMK) -tutkinnon. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta. Koulutus suuntaa alan esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Aikuiskoulutuksena tutkinnon suorittaminen kestää 1,5-3 vuotta.

Rikosseuraamusalan

Lue lisää ammatista Rikosseuraamustyöntekijä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset